Την δική του θέση πήρε ο Ρικ Πιτίνο για τις δηλώσεις του Άτσο Πέτροβιτς προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Αμερικανό προπονητή να βγάζει το καπέλο στον Γιάννη και να τα βάζει με τον προπονητή της Βραζιλίας.

Ο Αμερικανός «θρύλος» του κολεγιακού μπάσκετ αγάπησε πολύ με τη χώρα μας, στους λίγους μήνες που έμεινε στον Παναθηναϊκό. Του άρεσε Ελλάδα, οι άνθρωποί της και η φιλοξενία τους και το μπάσκετ της και πίστεψε στις προσπάθειες της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πιτίνο, λοιπόν, σχολίασε όσα έγιναν στο Βραζιλία – Ελλάδα, στάθηκε στις προκλητικές δηλώσεις του Πέτροβιτς για τον «Greek Freak» και παρέδωσε νέα μαθήματα πολιτισμού, κυρίως προς τους Βραζιλιάνους και το επιτελείο τους. Για την ακρίβεια, έγραψε στο Twitter:

«Η Βραζιλία νίκησε την Ελλάδα με έναν πόντο στο φινάλε και ο προπονητής της είπε ότι τις… έβρεξαν σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη. Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ότι ποτέ δεν θα έκανε ένα τέτοιο σχόλιο. Είναι πολύ ταπεινός. Δείξε το παιχνίδι σου κόντρα στην Νέα Ζηλανδία μεγάλε!».