Ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκεται στην Πορτογαλία για το σεμινάριο «Maisfutebol» και σε ερώτηση που του έγινε για τους αρκετούς πορτογάλους στον Ολυμπιακό, σχολίασε τις ικανότητές τους.

Ο Αθλητικός Διευθυντής των Πειραιωτών κλήθηκε να σχολιάσει τους αρκετούς Πορτογάλους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ, συνδυαστικά βέβαια με τον Πέντρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία, καθώς και στις προσεχείς υποχρεώσεις των «ερυθρόλευκων» στο Champions League.

«Όλος ο κόσμος μού μιλά για τη χημεία των Πορτογάλων με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι οι Πορτογάλοι έχουν την ποιότητα στο αίμα τους. Δουλεύουν σίγουρα πολύ, αλλά έχουν και μια ξεκάθαρη φιλοσοφία. Δεν το λέω μόνο γιατί παίρνουμε Πορτογάλους παίκτες και προπονητές. Η χώρα σας βγάζει παίκτες που έχουν πολλά καλά στοιχεία, όπως ο Ζοάο Φέλιξ που παίζει στην Ατλέτικο.

Οι Πορτογάλοι δίνουν ευκαιρία σε νεαρούς παίκτες. Η Μπενφίκα το κάνει, η Πόρτο το κάνει, η Σπόρτινγκ επίσης το κάνει με παράδειγμα τον Ποντένσε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όλους τους Πορτογάλους παίκτες που έχουμε, μεγαλώνουν την αξία της ομάδας και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκαν στην εθνική ομάδα.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Πορτογαλία. Είμαστε στο Champions League, μια διοργάνωση που μπορούν να λάμψουν και να έχουν την ευκαιρία να παίξουν, όπως συμβαίνει και με τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς και το επιτελείο του γνωρίζουν παιδιά σαν τον Ποντένσε, τον Σα, τον Σεμέδο. Έχουμε ένα πρότζεκτ κι αυτοί είναι μέρος του στο 100%. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτούς, ελπίζω να πάμε μακριά».