Από τρεις Έλληνες αθλητές θα εκπροσωπείται η χώρα μας στο «The Match» στίβου.

Πρόκειται για τη συνάντηση στίβου ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς αθλητές, που θα διεξαχθεί Δευτέρα και Τρίτη στο Μινσκ.

Οι δύο μεικτές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν νέο αγώνα, όπου η βαθμολογία θα κρίνει τον νικητή. Οι διοργανωτές έχουν συμπεριλάβει και τρεις Έλληνες πρωταθλητές την ευρωπαϊκή ομάδα, την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα είναι εκ των αρχηγών της Ευρώπης.

Πρόσκληση για συμμετοχή στη διοργάνωση είχε και η Βούλα Παπαχρήστου, ωστόσο έμεινε στην Ελλάδα, καθώς υποφέρει από γαστρεντερίτιδα. Tη θέση της θα πάρε η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πατρίσια Μαμόνα, ενώ θα απουσιάσει και η Ανα Πελετέιρο και θα αντικατασταθεί από την Ντιάνα Ζαγαΐνοβα.

Οι διοργανωτές όρισαν και πριμ διάκρισης και, έτσι, ο νικητής/τρια θα πάρει 7.000 ευρώ και ακολούθως οι επόμενες επτά θέσεις τα εξής ποσά: 5.000, 4.000, 3.000, 2.000, 1.000, 500, 500.

Τη Δευτέρα αγωνίζεται η Κατερίνα Στεφανίδη (19.00) και ο Μίλτος Τεντόγλου (20.32) και την Τρίτη ο Κώστας Φιλιππίδης (19.03).