Με την FIBA τα έβαλαν οι φίλαθλοι της Λιθουανίας, οι οποίοι δεν μπορούν να «χωνέψουν» τα διαιτητικά λάθη στον αγώνα με την Γαλλία, όπου και στέρησε την πρόκριση της χώρας τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε παρέμβαση-παράβαση σε ελεύθερη βολή του Βαλαντσιούνας η οποία στέρησε τον πόντο για την Λιθουανία. Διαιτητικό λάθος το οποίο παραδέχτηκε η FIBA στην συνέχεια και επέβαλε την τιμωρία των τριών ρέφερι. Ωστόσο, ο κόσμος της ομάδας αλλά και ο προπονητής Νταΐνιους Αντομάιτις δεν το… ξέχασαν.

Στον αδιάφορο αγώνα κατάταξης με αντίπαλο την Δομινικανή Δημοκρατία οι φίλοι της Λιθουανίας φώναζαν «F*** you FIBA» ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός τούς έδωσε απόλυτο δίκιο στην μετέπειτα συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, αψηφώντας το πρόστιμο που του επιβλήθηκε για την ατάκα του «Είναι ένα γαμ*@%$νο αστείο».

«Εξέφρασαν αυτό που ένιωθαν, αλλά και το πως νιώθουμε όλοι. Παίζουμε για τους οπαδούς. Ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, για να προσφέρουμε στους οπαδούς μπάσκετ υψηλου επιπέδου. Δεν υπάρχι χώρος για ανόητες φιλοδοξίες. Ας καθίσουμε όλοι κάτω να τα βρούμε» τόνισε σχετικά ο Αντομάιτις.