Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για όλους και για όλα σε μία αρκετά μεγάλη κουβέντα με τους αρμόδιους ρεπόρτερ της ομάδας, δείχνοντας το δέσιμό του με τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε και έδειξε με κάθε τρόπο στην συνάντηση που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας του Ολυμπιακού την αγάπη του για τον σύλλογο και το πόσο καλά νιώθει στο Λιμάνι. Αν και απέφυγε να τοποθετηθεί για το εάν υπάρχει κάτι νεότερο επί του συμβολαίου του έδειξε διατεθειμένος να τα δώσει όλα μαζί με τους παίκτες του για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αλλά και εφόσον όλα πάνε καλά να συνεχίσει στον σύλλογο. Ήταν γενικά μία καλή και πολύ χρήσιμη συζήτηση που είχε αρκετές δυνατές ατάκες. Η πρώτη ερώτηση που του έγινε αφορούσε στην παρουσία του σε συνέδριο στην Πορτογαλία και την εμπειρία του σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

«Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός είναι σαν οικογένειά μου. Εδώ είναι σαν την οικογένειά μου. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Στην Πορτογαλία ήταν κάτι τελείως επαγγελματικό», ανέφερε σχετικά.

Η συνέχεια αφορούσε στον Σεμέδο και την κατάστασή του αλλά και τον Γκερέρο & τον Λάζαρο: «Ο Γκερέρο είναι ΟΚ. Είναι καλά. Τον Σεμέδο προσπαθούμε να τον… συγκρατήσουμε. Από την πρώτη στιγμή μετά την αρθροσκόπησή του ήταν έτοιμος και ελπίζουμε ότι σε επτά ημέρες θα είναι απόλυτα εντάξει. Δεν μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα για ποιο ματς. Σιγά σιγά θα τον δούμε. Πάει όμως πολύ καλά. Ανταποκρίνεται πολύ καλά. Ο Λάζαρος έχει ακόμα μέρες μπροστά του. Δεν είναι ακόμα στην απαιτούμενη κατάσταση. Πιστεύουμε πως μέσα στις προσεχείς τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα είναι στο 100%».

Η λίστα του Champions League ήταν κάτι που «μας προβλημάτισε πολύ. Η λίστα αυτή δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση για εμάς. Έχουμε πει όμως ότι πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θέλουμε να είμαστε καλοί και ανταγωνιστικοί στο Champions League, όμως το βασικό ζητούμενο για εμάς είναι το πρωτάθλημα». Οι ερωτήσεις για την κατάσταση του Ρούμπεν Σεμέδο συνεχίστηκαν για τον κόουτς των Πειραιωτών που απάντησε ως εξής: «Ο Ρούμπεν είναι πολύ δυνατός (σ.σ. ανέφερε την λέξη animal στα αγγλικά για να δείξει το πόσο δυνατός είναι). Είναι σαν… αγρίμι και θέλει να παίξει αλλά εμείς κοιτάμε να τον συγκρατήσουμε και να τον διαχειριστούμε σωστά. Δουλεύει πολύ καλά. Όπως είπα και πριν δεν ξέρουμε ακόμα σίγουρα το ματς που θα τον έχουμε. Λογικά θα είναι έτοιμος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τα νέα πρόσωπα στον Ρέντη και κυρίως για τους νεοφερμένους Γκασπάρ, Μπενζιά και Λοβέρα: «Τον Μπρούνο εμείς τον βλέπουμε ως έναν παίκτη για το μέλλον. Είναι ένας παίκτης από τον οποίο περιμένουμε πολλά. Ο Μπενζιά είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει σε διάφορες θέσεις. Μπορεί να αγωνιστεί ως εξάρι, οκτάρι αλλά και σαν δεκάρι. Και ο Μπρούνο και ο Μάξι και ο Μπενζιά δούλεψαν πολύ τώρα στην διακοπή λόγω των Εθνικών ομάδων.

Εμείς στην ομάδα θέλουμε να συνδυάσουμε τα νέα παιδιά με το ταλέντο με την ποιότητα και την εμπειρία. Ξέραμε πως για τον Ομάρ υπήρχε ενδιαφέρον και μπορεί να έρχονταν προτάσεις. Έτσι έπρεπε να φέρουμε και τον Γκασπάρ. Είναι όντως δανεικός με οψιόν αγοράς και έχουμε πολλά να περιμένουμε από αυτόν. Ο Ομάρ είχε αρκετές προτάσεις και δεν ξέραμε αν θα τον κρατούσαμε στο ρόστερ (σ.σ. εννοούσε εάν θα ήταν εν τέλει εφικτό να μείνει). Ο Μπενζιά δεν ξέρουμε αν μείνει στο ρόστερ στο μέλλον. Εμείς πιστεύουμε πολύ στον Γκασπάρ και στο τι μπορεί να μας δώσει. Πιστεύουμε στην προοπτική του ως παίκτη».

Σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας για το προσεχές διάστημα και τα επόμενα ματς ο Μαρτίνς τα άφησε όλα ανοιχτά. Παρότι επισήμανε πως όλοι έχουν γυρίσει καλά θέλει να δει πιο εκτενώς την κατάσταση των παικτών και ειδικά των διεθνών και μετά να αποφασίσει. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνουν αλλαγές με τον Βόλο και ότι κυρίως ήθελε να τσεκάρει διεθνείς όπως τους Ομάρ και Τσιμίκα.

«Προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα. Όλοι στην ομάδα ξέρουν πως αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Αυτό θέλουμε λοιπόν. Τον τίτλο. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ, ωστόσο έχει την σημασία του να κάνουμε πολύ καλή διαχείριση. Βλέπουμε τις ανάγκες των αγώνων, βλέπουμε το τι γίνεται ανάλογα με τον αντίπαλο και μετά αποφασίζουμε. Οι παίκτες μας ξέρουν πολύ καλά το τι ζητάμε από εκείνους», είπε στην συνέχεια.

Δύο απουσίες από την λίστα του Champions League που… σήκωσαν κουβέντα ήταν των Κούτρη και Σουντανί. Επί τούτου ο Πέδρο Μαρτίνς σημείωσε πως «μου αρέσει πολύ ο Κούτρης. Ο Λεό ως παίκτης μου αρέσει πολύ. Συζητήσαμε μαζί του για την λίστα. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Ήταν μία δύσκολη απόφαση όμως που έπρεπε να την πάρουμε. Το σκεφτήκαμε πολύ, όμως έχουμε παίκτες που να μπορούν να παίξουν στην θέση του Λεό. Να είστε σίγουροι και για τον Λεό και για τον Σουντανί ότι στο πρωτάθλημα θα παίξουν πολύ περισσότερο απ’ όσους παίκτες έχουμε βάλει στην λίστα του Champions League.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και θα πετύχουμε δουλεύοντας πολύ. Στην Ευρώπη έχουμε κάνει ήδη μία πολύ καλή παρουσία. Ξεκαθαρίζουμε όμως τους στόχους μας. Πρώτα είναι το πρωτάθλημα και μετά όλα τα άλλα».

Σχετικά με το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ο Μαρτίνς παράδεχθηκε πως «τα δύο πρώτα ματς στο πρωτάθλημα δεν ήταν και τα καλύτερά μας. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε αλλαγές και στο 2ο έχουμε εξηγήσει και αναλύσει το τι συνέβη. Είχαμε δύο χαμένες νύχτες στα ταξίδια μας με την Τσεχία και τη Ρωσία. Είχαμε κόπωση από τα ταξίδια. Είχαμε την κούραση διότι στην Τσεχία είχαμε πρόβλημα με την πτήση μας και μετά στη Ρωσία είχαμε αργήσει στην επιστροφή μας.

Θα είμαστε όμως πολύ πιο καλοί στην συνέχεια. Θα δουλέψουμε περισσότερο και να είστε σίγουροι πως θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα στα επόμενα ματς. Θα υπάρχουν και ματς που δεν θα έχουμε την ίδια απόδοση και θα έχουν δυσκολίες. Παιχνίδια που θα έχουμε περισσότερη κούραση. Όμως – και δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία – δεν πρόκειται να βρούμε ξανά απαράδεκτους αγωνιστικούς χώρους όπως το γήπεδο στην Λάρισα. Είναι κάτι που πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι. Όπως απαράδεκτο ήταν το γήπεδο που έπαιξε και η Εθνική Ελλάδας (σ.σ. ΟΑΚΑ)».

Ο Μαρτίνς στην συζήτηση που είχε με τους ρεπόρτερ της ομάδας ανέφερε και 2η φορά την αγάπη του προς τον Ολυμπιακό. Μετά από ερώτηση για την πρόταση που είχε απορρίψει από ομάδα της Μέσης Ανατολής είπε πως «αγαπώ τον Ολυμπιακό. Είμαι εδώ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα εκτός από τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Όταν δεν είμαι χαρούμενος κάπου δεν μένω. Φεύγω. Όταν είμαι κάπου χαρούμενος, μένω και ξεχνάω τα πάντα. Εάν ένας προπονητής είναι καλά σε μία ομάδα μπορεί να μείνει για πέντε χρόνια κάπου. Εάν δεν είσαι καλά τότε αυτό αλλάζει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για μένα. Όσο καιρό πιστεύω ότι η δουλειά γίνεται σωστά, μπορώ να μείνω. Έμεινα πέντε χρόνια στην Μαρίτιμο και ήμουν ευτυχισμένος. Γι’ αυτό έμεινα. Αν δεν είμαι ευτυχισμένος, φεύγω αμέσως».

Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να δείξει την αφοσίωσή του στον πειραϊκό σύλλογο αλλά και να δείξει πως στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν κάποιες φορές. Σχετικά με το αγωνιστικό μοτίβο της ομάδας και τις συγκρίσεις με πέρυσι ο Ίβηρας προπονητής σημείωσε σχετικά για το θέμα: «Συνεχίζουμε όπως πέρυσι. Με το ίδιο σκεπτικό. Απλά η ομάδα είναι πολύ πιο δεμένη σε σχέση με πέρυσι. Κάποιες φορές επιμένουμε περισσότερο στην κατοχή. Άλλες φορές στην πίεση. Εμείς πάντα παίζουμε για το αποτέλεσμα, όμως θέλουμε και την ποιότητα (σ.σ. σε επισήμανση εάν φέτος θέλει πιο πολύ τα αποτελέσματα). Φέτος είναι μία άλλη εμπειρία για όλους μας. Τα παιδιά που πέρυσι βίωναν για πρώτη φορά τέτοιες εμπειρίες φέτος είναι πιο έμπειρα. Για μένα είναι η 2η χρονιά. Ναι γενικότερα η ομάδα είναι διαφορετική από πέρυσι. Παίκτες όπως οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Τσιμίκας είναι καλύτεροι και διαφορετικοί».

Οι εκπρόσωποι των media επέμειναν και στο θέμα των στόχων της ομάδας και σε σχέση με το ματς με τον Βόλο και την Τότεναμ: «Όπως είπαμε και πριν προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα και το ξέρουν όλοι στην ομάδα. Εμείς σαφώς και είμαστε ικανοποιημένοι και χαρούμενοι για την πρόκρισή μας στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο, αν με ρωτούσατε να επιλέξω ανάμεσα στο πρωτάθλημα και στην πρόκριση στην επόμενη φάση, θα διάλεγα το πρώτο! Προτιμώ το πρωτάθλημα από την πρόκριση από τους ομίλους του Champions League. Εάν έπρεπε να διαλέξω λοιπόν θα έλεγα το πρωτάθλημα. Ξεκάθαρα το μυαλό μου και το μυαλό μας είναι στον Βόλο».

Για τις στατικές φάσεις σχολίασε: «Έχει αλλάξει το πως διαχειριζόμαστε τις στατικές φάσεις. Αυτό έχει να κάνει και με τους παίκτες μας όμως. Υπάρχει διαφορά. Ο Κώστας (σ.σ. Φορτούνης) ήταν τέλειος στις στατικές φάσεις, όμως ο Ματιέ (σ.σ. Βαλμπουενά) είναι πιο καλός και διαφορετικός (σ.σ. διαφορετικού τύπου παίκτης) στα set pieces του παιχνιδιού και αυτό το δείχνει και στις προπονήσεις».

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ ο Μαρτίνς επισήμανε: «Μόνο για τον Ολυμπιακό μπορώ να μιλήσω. Μπορώ να πω για την ομάδα μου. Ξέρω την ΑΕΚ. Ξέρουμε τον ΠΑΟΚ και θα είμαστε σίγουρα προετοιμασμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Όμως εάν έπρεπε να διαλέξω κάτι θα ήθελα και Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτό δηλαδή που έχουμε τώρα. Ναι δεν θα έχουμε τον χρόνο προετοιμασίας των αντιπάλων μας όμως ο Ολυμπιακός μέσα από τα παιχνίδια της Ευρώπης θα είναι πιο ανταγωνιστικός. Ναι θα είναι κάτι δύσκολο για όλους – το πως δηλαδή θα έχουμε τις αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη – όμως παράλληλα θεωρώ ότι θα είναι καλό για όλους εμάς στην ομάδα».

Ο Πέδρο Μαρτίνς ρωτήθηκε για το εάν είναι ρίσκο να έχει ουσιαστικά δύο επιθετικούς στην Ευρώπη ή γενικά έναν πιο μικρό αριθμών φορ. Ο Ίβηρας κόουτς έδωσε την εξήγησή του: «Εάν μιλάμε για το πρωτάθλημα έχουμε τρεις. Έχουμε και τον Σουντανί ενώ ο Λάζαρος μπορεί να παίξει ως επιθετικός και θα τον υπολογίζουμε ως τέτοιο όταν θα είναι έτοιμος. Για την Ευρώπη να σας θυμίσω πως πέρυσι πήραμε το ματς με την Μίλαν με τον ‘Τόρο’ (σ.σ. Τοροσίδη) επιθετικό. Επίσης υπάρχουν παραδείγματα ομάδων όπως η Λίβερπουλ που πήρε Champions League ενώ είχε μικρό αριθμό φορ. Ουσιαστικά ήταν ο Οριζί με τον Φιρμίνο. Η Λίβερπουλ δεν είχε και αυτή αρκετούς καθαρόαιμους στράικερ όταν πήρε το Champions League.

Θα αναφέρω όμως μία βασική παράμετρο για εμάς. Όταν έχεις προβλήματα τραυματισμών όπως του Σεμέδο αυτό επηρεάζει την λίστα σου. Εκεί λοιπόν ή θα λέγαμε αφήνουμε εκτός τον Σεμέδο επειδή χτύπησε και θα είχαμε λιγότερους στόπερ και τρεις φορ ή θα πηγαίναμε με πιο λίγους εξτρέμ. Μου πήρε τουλάχιστον 48 ώρες να σκεφτώ πολύ για την λίστα και πάλι όμως είχα τις αμφιβολίες μου όταν το αποφάσιζα. Έπρεπε όμως να πάρω αυτήν την απόφαση. Αυτή είναι η δουλειά μου. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε στον όμιλό μας είναι να είμαστε έξυπνοι, να δουλεύουμε καλά και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες μας απέναντι σε πολύ δυνατούς και καλούς αντιπάλους όπως η Τότεναμ».

Ο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής με βιώματα και ποδοσφαιρικές & προπονητικές επιρροές από την πατρίδα του, όπως είναι φυσικό. Ποιοι είναι όμως οι προπονητές που ξεχωρίζει; «Ο πιο σημαντικός τεχνικός για εμένα ήταν ο κόουτς στην Φεϊρένσε. Ήταν εκεί που έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα και με βοήθησε πολύ. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι πήρα πολλά από τον Κάρλος Κεϊρόζ. Έχουμε μιλήσει και με έχει βοηθήσει.

Ο Κεϊρόζ έχει κάνει πολλά σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο της χώρα μας και στην Εθνική. Άλλαξε τη νοοτροπία, άλλαξε την λογική αντιμετώπισης των διοργανώσεων, διαφοροποίησε και βελτίωσε την μεθοδολογία και τον σχηματισμό και επίσης βρήκε τον πλέον κατάλληλο τρόπο να παίρνουν τις σωστές πληροφορίες τους για τον αντίπαλο οι προπονητές. Σίγουρα στην Πορτογαλία μπορεί να σκεφτόμαστε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Μουρίνιο, όμως πριν από εκείνους ήταν ο Κεϊρόζ. Ο Κεϊρόζ ήταν εκείνος που άλλαξε και βελτίωσε πολλά πράγματα», υπογράμμισε.

Ο Μαρτίνς πάνω σε ότι είχε να κάνει με τον σχηματισμό ρωτήθηκε και για το 4-3-3 με Μπενζιά: «Είναι μία πιθανότητα. Το 4-3-3 με τον Μπενζιά. Έχουμε δουλέψει και τις δύο πιθανότητες. Είτε με δύο στην μεσαία γραμμή είτε με 2+1. Μπορούμε να βάλουμε και τον ‘Τόρο’ μπροστά (σ.σ. γέλιο με αφορμή την προηγούμενη ατάκα για το ματς με την Μίλαν)».

Ο Πορτογάλος προπονητής είχε να αναδείξει πάντως την διαφορετικότητα που χειρίζεται τα ματς ο Ολυμπιακός: «Τώρα ξέρουμε το πως να διαχειριζόμαστε τις στιγμές. Τώρα χειριζόμαστε πιο καλά τις στιγμές στο παιχνίδι και τις αντιδράσεις μας. Για παράδειγμα με την Κρασνοντάρ η πρόκριση κρίθηκε στο πως λειτουργήσαμε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο γήπεδό μας. Ήμασταν έξυπνοι και πήραμε την πρόκριση».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς αναμφίβολα η πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό ήταν πιο δύσκολη. Το τόνισε και σε ερώτηση που του τέθηκε. «Ξεκάθαρα πέρυσι ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμάς απ’ ότι φέτος. Κληθήκαμε να κάνουμε μία δύσκολη δουλειά. Έπρεπε να δούμε και να συζητήσουμε τα πάντα και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Ήταν ένα μάθημα για όλους και ένα όφελος για όλους εμάς. Ο πρόεδρος μου έδωσε και έδωσε στο team μας εν λευκώ την ομάδα και αυτή η διαδικασία μας βοήθησε. Και φέτος είχαμε αλλαγές σε πρόσωπα και δύσκολες στιγμές αλλά πέρυσι ήταν πιο δύσκολα.

Ήταν μία δουλειά ασταμάτητη. Κάθε μέρα είχαμε κάτι να λύσουμε. Είχαμε να βρούμε απαντήσεις. Να δώσουμε λύσεις και απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Θέλει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων του επιτελείου, στήριξη και πίστη στην ομάδα και τους συνεργάτες σου, πράγματα που είχαμε».

Ο Μαρτίνς ύψωσε επίσης ασπίδα προστασίας σε παίκτες όπως οι Τσιμίκας, Μπουχαλάκης και Καμαρά όχι μόνο για την εξέλιξή τους αλλά και επειδή «έχω να πω πολλά παραδείγματα για ομάδες και παίκτες και στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες πάνω σε αυτό. Δεν θα πω συγκεκριμένα όμως σύλλογοι και στην Πορτογαλία που δεν είχαν μεγάλα και γνωστά ονόματα πήραν ευρωπαϊκούς τίτλους ενώ άλλοι με πολύ γνωστούς παίκτες δεν έκαναν τίποτα».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει τα νέα πρόσωπα και το εάν θα μπουν άμεσα σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς είπε ότι «ο Μπρούνο όπως και οι άλλοι παίκτες δουλεύουν μαζί μας. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και το τι γίνεται με τους διεθνείς μας. Έχουμε κάποιες σκέψεις. Είναι έτοιμοι. Ο Μάξι και ο Μπρούνο έπαιζαν. Ο Μάξι έχει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Μπενζιά είχε μόνο το ματς που δώσαμε με την Ακαδημία μας. Τον Μπενζιά τον υπολογίζουμε για τις θέσεις 6,8 και 10. Σε κάποια ματς θα μπορεί να παίξει και ως δεκάρι. Και τον Λοβέρα τον βλέπουμε για δεκάρι».

Για το πως βρέθηκε ο Λοβέρα ο Μαρτίνς επισήμανε πως «τον βρήκαμε με τον ίδιο τρόπο που τους βρίσκουμε όλους. Δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να έχει έρθει και να μην τον έχω δει. Όλους τους βλέπουμε. Δεν υπάρχει επίσης καμία περίπτωση όπου ο Κριστιάν (σ.σ. Καρεμπέ) ή ο Μοντέστο να κάνουν κάτι χωρίς να το έχουμε πει. Λειτουργούμε ως ομάδα. Ο Λοβέρα είχε μία πρώτη δύσκολη εβδομάδα προσαρμογής μετά από ένα μακρύ και μεγάλο ταξίδι. Θα πάρει χρόνο. Θα βρει τον χρόνο του στον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που ποντάρουμε πάνω του. Θα επενδύσουμε πάνω του και πιστεύουμε πως θα μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα».

Κλείνοντας αυτήν την ενδιαφέρουσα κουβέντα ο Πορτογάλος κόουτς δέχθηκε πρέσινγκ και για το συμβόλαιό του. Ο ίδιος έκανε μία μικρή… ντρίμπλα, ωστόσο δήλωσε ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό: «Θέλω να μιλάω για το παρόν. Αυτό έχει σημασία και εκείνο που θέλουμε είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό. Να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά. Βλέπουμε το τώρα».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε σε μεταγραφικά θέματα και κυρίως για τους Χασάν και Σάντας, όπως και για το ρόστερ των Πειραιωτών: «Για τον Χασάν ξέραμε πως ήταν περίπλοκο. Δεν ήταν κάτι τελευταίας στιγμής. Θέλαμε τον παίκτη αλλά εδώ και δύο μήνες ξέραμε πόσο δύσκολο θα ήταν. Για τον Σάντας όχι δεν ξέρω κάτι. Στον Τύπο έχουν γραφτεί τόσα ονόματα. Έχω τους Λοβέρα, Μπενζιά και Γκασπάρ που πήραμε στο τέλος των μεταγραφών. Έχουμε μία ισορροπημένη και πολύ καλή ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Έχουμε ένα σύνολο με παρόν και μέλλον. Ένα σύνολο με πολλούς νέους παίκτες σε αρκετές θέσεις αλλά και παίκτες με εμπειρία. Ο πρόεδρος και η διοίκηση τα έκαναν όλα πολύ καλά, όπως και η ομάδα. Έκαναν το καλύτερο δυνατό».