Επαληθεύτηκαν τελικά οι φήμες που είχαν διαρρεύσει πριν λίγες ώρες και ήθελαν τον προπονητή της Βαλένθια, Μαρθελίνο, να βρίσκεται με το 1,5 πόδι εκτός συλλόγου. Τελικά, πριν λίγη ώρα ήρθε και η επίσημη απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, οι δύο πλευρές τερμάτισαν κι επίσημα τη συνεργασία τους, με τον 54χρονο προπονητή να αποχωρεί από το σύλλογο μετά από το καλοκαίρι του 2017, όποτε και είχε αναλάβει τα «ηνία».

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα των Ισπανών, φαβορί για την αντικατάσταση του αποτελεί ο 44χρονος Άλμπερτ Θελάδες, ο οποίος διετέλεσε ως βοηθός του Ζουλιέν Λοπετέγκι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις αρχές της σεζόν 2018/19.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλοτε παίκτης της «βασίλισσας» επί μία πενταετία (2000-2005) δεν έχει εργαστεί ποτέ ως πρώτος προπονητής στο υψηλότερο επίπεδο, με την εμπειρία του να περιορίζεται στη θητεία του ως ομοσπονδιακός τεχνικός στις μικρές εθνικές της Ισπανίας (Κ16, Κ21).

Όλα αυτά έρχονται μετά από το μοιρασμένο ξεκίνημα της Βαλένθια στην La Liga, όπου μετρά 4 βαθμούς στις πρώτες τρεις αγωνιστικές (ρεκόρ 1/1/1), αλλά έξι μόλις ημέρες πριν την αναμέτρηση των «νυχτερίδων» με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την εναρκτήρια αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.