ΦουρνιέΈξαλλος εμφανίστηκε ο Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος θεωρεί ότι η Ομοσπονδία δεν έχει μεριμνήσει για την ξεκούραση των παικτών.

Η πρόκριση της Γαλλίας επί των ΗΠΑ είχε ως επακόλουθο νέο πολύωρο ταξίδι για την αποστολή των «τρικολόρ», από την Ντονγκουάν στο Πεκίνο, ήτοι μία απόσταση δύο χιλιάδων χιλιομέτρων, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Εβάν Φουρνιέ.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλίας στη νίκη επί των Αμερικανών, μίλησε στο δίκτυο «RMC» για τη συσσωρευμένη κούραση που υπάρχει και δήλωσε ότι η FIBA δεν νοιάζεται για τους παίκτες με όλες αυτές τις συνεχείς και μακρινές μετακινήσεις.

Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλησε να προβάλλει δικαιολογίες και πρόσθεσε ότι είναι κι αυτός ένας παράγοντας και ότι θα αναπληρώσουν τη χαμένη προπόνηση εξαιτίας του 8ωρου ταξιδιού με παρακολούθηση βίντεο ώστε να εξισορροπιστεί η κατάσταση.

«Το επίπεδο της κούρασης; Θα έλεγα ότι είναι ΟΚ διότι υπάρχει ένα παιχνίδι ανά δύο μέρες αλλά είναι αλήθεια ότι η FIBA δε νοιάζεται για μας με όλες αυτές τις μετακινήσεις.

Σίγουρα, είναι κι αυτός ένας παράγοντας, αλλά δεν μας κάνει καλό. Δεν θα ήταν σοφό να κάνουμε προπόνηση μετά από πτήση οκτώ ωρών, γι ‘ αυτό θα παρακολουθήσουμε βίντεο από τον αντίπαλο αύριο το πρωί και όλα καλά», δήλωσε αναλυτικά ο Εβάν Φουρνιέ.