Ο Μιχάλης Περβολαράκης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο του Καμίλ Μάιχρζακ στο Davis Cup και τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει πάση θυσία νίκη επί του Χούμπερτ Χουρκάτς.

Ο 23χρονος Έλληνας ηττήθηκε με 6-4, 6-3 σε 81 λεπτά από τον συνομήλικό του Πολωνό και έτσι η αντίπαλος της εθνικής έκανε το 1-0 στο tie.

Αυτό σημαίνει ότι ο Στέφανος πρέπει να νικήσει τον Χουρκάτς, Νο.36 στον κόσμο, για να κριθεί μετά η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο διπλό.

Και εκεί, πάντως, θα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα, καθώς οι Πολωνοί έχουν κατεβάσει σούπερ δίδυμο, τους πολύπειρους Λούκας Κούμποτ/Μαρτσίν Ματκόφσκι.

Ο Περβολαράκης έκανε μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο σετ, όπου κατάφερε να επιστρέψει από το 4-1, όμως στη συνέχεια ο Μάιχρζακ πήρε δύο γκέιμ στη σειρά και έγραψε το 1-0.

Το γρήγορο μπρέικ στο δεύτερο σετ ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, παρότι ο Μιχάλης πάλεψε μέχρι το τέλος για να κάνει το μεγάλο comeback.

Θυμίζουμε, πάντως, ότι ο Μάιχρζακ μπήκε ως lucky loser στο US Open και μπόρεσε να φτάσει ως τον τρίτο γύρο, όπου ηττήθηκε από τον μετέπειτα ημιφιναλίστ Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Όπως καταλαβαίνετε, η Πολωνία εμφανίζεται με πολύ δυνατή ομάδα στο Τατόι και σίγουρα η ποιότητά της δεν είνια για το Group III.