Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο διευθυντής της εθνικής ΗΠΑ, Τζέρι Κολάντζελο, με αφορμή τις πολλές αρνήσεις των NBAers στις προτάσεις για την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο απόλυτος ηγέτης και διαχειριστής της Team USA παραχώρησε δηλώσεις μετά την αποτυχία της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς και δήλωσε απογοητευμένος τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο πολύπειρος τεχνικός των Σαν Αντόνιο Σπερς.

«Εγώ θα πω μόνο αυτό. Δεν μπορείς να ξεχάσεις παρά να παρατηρήσεις και να θυμηθείς με ποιους θα πήγαινες στον πόλεμο και ποιοι δεν εμφανίστηκαν. Πιστεύω πως λειτουργείς με τις κάρτες που έχεις στα χέρια σου. Αυτό που είχαμε να κάνουμε είναι να πάρουμε το ΟΚ πολλών παικτών. Λαμβάνοντας υπόψιν το δεδομένο αυτό νιώθω ότι καταφέραμε να κατεβάσουμε μια καλή ομάδα. Κανείς δεν περίμενε τις απώλειες που προέκυψαν. Πήγαμε με υψηλότερες προσδοκίες βάσει ρόστερ αλλά δεν συνέβη αυτό που ελπίζαμε και αναμέναμε. Για μένα αυτό ήταν μεγάλη απογοήτευση» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κολάντζελο.