Ο Μάιλς Τέρνερ ενοχλήθηκε με την κριτική που ασκείται στους παίκτες των ΗΠΑ, με αφορμή την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤέρνερΟ σέντερ των Ιντιάνα Πέισερς δεν δέχεται αμφιβολίες από κανέναν σχετικά με την πνευματική και ψυχική προσήλωση του ίδιου και των συμπαικτών του, ενώ μάλιστα πέταξε… σπόντα προς όσους παραιτήθηκαν των κλήσεών τους για την Εθνική των ΗΠΑ.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Μάιλς Τέρνερ:

«Όλοι οι παίκτες σε αυτή την ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, θυσιάσαμε τόσα πολλά για το έθνος μας. Τα καλοκαίρια μας, τα κορμιά μας, το πνεύμα μας. Δεν τα καταφέραμε και κανείς δε μπορεί να είναι πιο απογοητευμένος από ό,τι εμείς, αλλά αρνούμαι να δεχθώ οτιδήποτε κακό για το πώς παίξαμε. Δε μπορείτε να αμφισβητήσετε την καρδιά με την οποία παίξαμε, τον χαρακτήρα ή το πνεύμα που καταθέσαμε σε κάθε σημείο του παρκέ σε κάθε παιχνίδι. Μην δείχνετε έλλειψη σεβασμού στο συγκεκριμένο προπονητικό επιτελείο ή στην Team USA στο σύνολό της, αλλά να σεβαστείτε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα διεθνές τουρνουά και ότι οι ομάδες αυτές έχουν ταλέντο. 

Ήταν τιμή μου να μπορούσα να πηγαίνω στον πόλεμο με καθέναν από εσάς. Εμείς ήμασταν εκείνοι που πήγαμε ένα βήμα μπροστά όταν άλλοι έκαναν πίσω. Εξασφαλίσαμε στην χώρα μας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για να χτίσουμε την κληρονομιά που μας έμεινε, προτού μπούμε στην ιστορία με αρνητικό τρόπο. Αλλά αυτό θα κάνει το επόμενο μετάλλιο ακόμη πιο γλυκό».