Το οικονομικό κομμάτι ήταν αυτό που οδήγησε σε «ναυάγιο» τις διαπραγματεύσεις του Γκούτι με την διοίκηση του Άρη, η οποία του είχε προτείνει να αναλάβει την τεχνική ηγεσία στην ομάδα, σύμφωνα και με τον μάνατζερ του Ισπανού.

Ο Ατζέντης του Γκούτι, Σάντος Μάρκες παραδέχτηκε πως υπήρξαν επαφές των δύο πλευρών και μάλιστα τόνισε πως ο 42χρονο τεχνικός ενδιαφερόταν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων» αλλά τα πάντα κόλλησαν στο οικονομικό.

«Ο Γκούτι ήθελε να δουλέψει στον Αρη. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να γευτεί το ελληνικό Πρωτάθλημα κι έφτασε κοντά, ωστόσο η συμφωνία χάλασε στο οικονομικό. Για την ακρίβεια, περιμέναμε υψηλότερη οικονομικά πρόταση, ωστόσο αυτή που μας έστειλε επίσημα η διοίκηση της ομάδας απείχε αρκετά από τις απαιτήσεις μας. Μεταξύ άλλων, υπήρξε διαφορά και στην προμήθεια, που αφορούσε στη μετακίνηση του Γκούτι.

«Πράγματι, ο Αγγελος (σ.σ: Χαριστέας) ήρθε στη Μαδρίτη και είχε πριβέ συνάντηση με τον Γκούτι. Του εξήγησε το πλάνο και το πώς θα ταίριαζε ο πελάτης μου σε αυτό και δεν σας κρύβω ότι ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, το οικονομικό αποτέλεσε την αιτία, που δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά ο Γκούτι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μελλοντικά με τον Αρη».