Γαλλία και Αυστραλία θα κοντραριστούν στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (11:00, ΕΡΤ Sports) διεκδικόντας αμφότεροι μια θέση στο βάθρο των νικητών.

‘Εχει χαρακτηριστεί ως ο τελικός της… παρηγοριάς. Δεδομένα, η απογοήτευση από την απουσία διεκδίκησης του τίτλου είναι μεγάλη, η προοπτική ωστόσο ενός μεταλλίου, του χάλκινου στην προκειμένη συζήτηση, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Γαλλία και Αυστραλία συναντώνται ξανά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την αναμέτρησή τους στην δεύτερη φάση των ομίλων η οποία βρήκε νικητές τους «boomers» με σκορ 100-98. Αυτό είναι ουσιαστικά και το μοναδικό παρελθόν των δύο αντιπάλων στα χρονικά των τουρνουά, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην «Wukesong Sport Arena» στις 11:00 ώρα Ελλάδας. Οι «τρικολόρ» ψάχνουν το δεύτερο μετάλλιο στην ιστορία τους μετά το χάλκινο το 2014 στην διοργάνωση της Ισπανίας, την ώρα που οι Αυστραλοί θέλουν το πρώτο βάθρο στα χρονικά της Εθνικής τους ομάδας.

Τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα από την ΕΡΤ Sports, διαιτητές οι Ρομπέρτο Βάσκεζ (Πουέρτο Ρίκο), Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη) και Πασκουάλ Φέρντιναντ (Φιλιππίνες).