Για την πορεία της Ξάνθης και το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, μίλησε ο  Κώστας Τσαλίκης, γενικός αρχηγός της ομάδας, στον σταθμό Metropolis.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την εικόνα της Ξάνθης: «Η Ξάνθη είναι διαφορετική από πέρυσι, είναι μια νέα ομάδα με νέο προπονητή. Αυτό που ήθελε αυτό πήρε. Έγιναν όλα με βάση τη φιλοσοφία της ομάδας. Κάναμε το ιδανικότερο ξεκίνημα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θέλουμε δουλειά ακόμη. Είμαστε σε καλό δρόμο. Φέτος το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ομάδων. Κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Ξεκινήσαμε καλά και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα με περισσότερη ηρεμία. Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν προπονητή σοβαρό και ήπιων τόνων και πλέον δείχνει με πράξεις ότι ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας».
Την ευστοχία: «Είναι εντυπωσιακό αλλά όχι τυχαίο. Έχει να κάνει με το σύστημα, την τακτική του προπονητή. Είναι η ιδέα και η φιλοσοφία του για την ομάδα του και αποδίδει τα μέγιστα».
Την παρουσία του κόσμου: «Περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Δεν ήταν βέβαια οι λιγοστοί που ήταν πέρυσι. Πρέπει να κάνει μια προσπάθεια ο κόσμος να στηρίξει το νέο αυτό εγχείρημα. Χθες έδωσαν βροντερό παρών αλλά θα ήθελα να πιστεύω ότι οι Ξανθιώτες που βλέπουν την ομάδα είναι περισσότεροι. Πιστεύω ότι θα την αγκαλιάσουν.
 Η Ξάνθη είναι εξαίρεση στον κανόνα και της αναλογεί κάτι καλύτερο».
Εάν θα συνεχιστεί το σερί στη Λάρισα: «Δεν βλέπουμε το πρόγραμμα. Κοιτάμε απλά να αλλάξουμε επίπεδο. Αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας φέτος».