Το τμήμα γυναικών του ΠΑΟΚ στο χάντμπολ κατάφερε να κάνει μια υπέρβαση στο θεσμό του EHF Cup, παίρνοντας το… εισιτήριο για το δεύτερο γύρο του θεσμού κόντρα στην ισχυρή Μουράτπασα της Τουρκίας.

Ο παραπάνω αποκλεισμός της τουρκικής ομάδας φαίνεται πως έφερε αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, με τους ανθρώπους της ομάδας να παρουσιάζουν διάφορα μυθεύματα, όπου κάνουν λόγο για κακή φιλοξενία στην Βέροια (σ.σ. οι αγώνες έγιναν στην Ημαθία εξαιτίας της ΔΕΘ), ενώ υπογραμμίζουν πως δεν υπήρχε στο γήπεδο σημαία της Τουρκίας σε αντίθεση με της Ελλάδας.

Εδώ θα πρέπει αρχικά να σημειωθεί πως βάσει των επίσημων κανονισμών της EHF, δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν σημαίες των χωρών, ωστόσο εάν υπάρχει της μιας χώρας, τότε θα πρέπει να γίνει το ανάλογο και με την άλλη χώρα. Έτσι πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα, αποφασίστηκε να μην υπάρχει καμιά σημαία στο γήπεδο.

Ωστόσο, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία μέχρι σήμερα να δουν κάποιο χαντμπολικό παιχνίδι στην Βέροια, θα πρέπει να σημειωθεί πως όντως υπάρχει ελληνική σημαία στο γήπεδο σε συγκεκριμένο σημείο, όπου είναι αδύνατο να κατέβει, ειδικά όταν όλος ο ντόρος γίνεται πριν από την έναρξη του αγώνα.

Η εν λόγω ελληνική σημαία βρίσκεται για την ακρίβεια στην οροφή του γηπέδου εδώ και 20 χρόνια, όπου ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμιά σχέση με το γήπεδο της ιστορικής ομάδας από την Ημαθία.

Όλα τα παραπάνω, πέρασαν απαρατήρητα από τους ανθρώπους της τουρκικής ομάδας που αγωνίστηκαν κανονικά στα παιχνίδια καθώς ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο μετά τον πανάξιο αποκλεισμό από τις αθλήτριες του Δικεφάλου, σηκώθηκε… σκόνη από το πουθενά.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στη γειτονική χώρα φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Αθλητισμού και Νεολαίας της Τουρκίας εναντίον του ΠΑΟΚ και της διοίκησης του Ερασιτέχνη, τους οποίους κατηγορούν για… εχθρική αντιμετώπιση ενώ παράλληλα στέκονται στο θέμα με τις σημαίες, για το οποίο ο παρατηρητής του αγώνα, δεν σημείωσε απολύτως τίποτα!

Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου παρακολουθούν από κοντά τις παραπάνω εξελίξεις, όπου οι κύκλοι των ανθρώπων της ομάδας τονίζουν πως η διοργάνωση που έγινε στους αγώνες στην Βέροια ήταν άψογη όπως όφειλε να είναι και πως θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, μόνο και εάν κριθεί απαραίτητο.