Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι, με τον Γιώργο Δώνη να αλλάζει το σύστημα και να δοκιμάζει ως βασικό τον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Οι “πράσινοι” θέλουν να βγάλουν αντίδραση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και να δείξουν ότι δεν είναι ξεγραμμένοι όσων αφορά το φετινό πρωτάθλημα. Ο 49χρονος τεχνικός επέλεξε το 4-2-3-1 ως σχηματισμό και πάνω σε αυτόν δούλεψε την τακτική της ομάδας την Πέμπτη.

Όσων αφορά την ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές του αναφέρθηκε στον τρόπο παιχνιδιού των “ερυθρόλευκων” και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή στην ταχύτητα. «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο φόρμας και παίζει πολύ γρήγορα. Τόσο όταν έχει τη μπάλα, όσο και χωρίς τη μπάλα. Θέλω πρώτα και πάνω απ’ όλα είμαστε συμπαγείς. Αυτός είναι ο βασικότερός μας στόχος», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη στην βασική ενδεκάδα δοκίμασε για πρώτη φορά τον Μπαρτ Σένκεφελντ, ενώ στο τέρμα βρέθηκε ο Διούδης, με τους Πούγγουρα, Γιόχανσον και Ινσούα να συμπληρώνουν την τριάδα της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή, ο Κουρμπέλης με τον Δώνη ήταν το δίδυμο στα χαφ, ο Ζαχίντ και ο Μπουζούκης οι δύο ακραίοι και ο Κολοβός λίγο πιο πίσω από τον Μακέντα στην επίθεση της ομάδας.

Την Παρασκεύη ο Έλληνας τεχνικός θα αναλύσει μέσω βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού των Πειραιωτών και τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του.