Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε τον αρνητικό ισολογισμό (-40 εκατ. ευρώ) και το Δ.Σ. ενέκρινε το πλάνο επενδύσεων ως το 2024 και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Το διοικητικό συμβούλιο των Μπιανκονέρι συνεδρίασε για να επιβεβαιώσει τον ισολογισμό για το 2018-19, ο οποίος έκλεισε με -40 εκατ. ευρώ, όπως είχε προαναγγελθεί από την Exor.

Η Γιουβέντους είχε αύξηση των εσόδων, από 410,7 εκατ. ευρώ στον προηγούμενο ισολογισμό σε 494,4 εκατ. τώρα, αλλά έχει και αύξηση του κόστους, με το συμβόλαιο του Ρονάλντο ειδικά να βαραίνει πολύ τον ισολογισμό.

Παράλληλα, το Δ.Σ. ενέκρινε το πλάνο επενδύσεων του κλαμπ ως το 2024 ενώ στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων (24/10) θα εγκριθεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε.

Αυτή θα είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, με την οικογένεια Ανιέλι να βάζει 191 εκατ. ευρώ ως κάτοχος του 63,77% των μετοχών.

Από εκεί και πέρα, εντός της σεζόν αναμένεται να υπογραφεί και η νέα συμφωνία με την Jeep, η οποία θα παραμείνει χορηγός της φανέλας αλλά με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα: Από τα 16 εκατ. ευρώ που προβλέπει το νυν συμβόλαιο, αναμένεται να ανέβει στα 50 εκατ. ευρώ, όπως έγινε και με την Adidas πέρυσι.