ΓιάνκοβιτςΟ Στέφαν Γιάνκοβιτς βρέθηκε στο Βελιγράδι για την φιλική αναμέτρηση της Ένωσης και μιλώντας στο «Informer» σχολίασε το παρασκήνιο μετακόμισής του στους «κιτρινόμαυρους».

«Ήμουν δύο χρόνια στην στο Βελιγράδι και υπήρχαν στιγμές που έδειξα το ταλέντο και την ποιότητά μου, όχι όμως σε διάρκεια. Φέτος, αρχικά σκέφτηκα να «σπάσω» το συμβόλαιό μου με την Παρτίζαν, αλλά ο σύλλογος ήθελε να με δώσει δανεικό. Κανείς δεν μου είπε ότι δεν υπολογίζομαι, απλά εγώ ήθελα μεγαλύτερο ρόλο. Δεν υπήρχε τσακωμός ή κάτι, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Τους εξήγησα ότι είμαι ακόμη νέος και θέλω να παίξω, όχι να είμαι δεύτερη ή τρίτη επιλογή στη θέση μου. Τότε ο πρόεδρος Όστογια Μιχαΐλοβιτς πρότεινε να επεκταθεί το συμβόλαιό μου και να πάω δανεικός σε άλλη ομάδα για να επιστρέψω καλύτερος. Δεν ήθελα να έχω δεύτερη σερί σεζόν, σαν την περσινή. Πρέπει να παίζω. Με κάλεσαν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Ντράγκαν Σάκοτα, συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου».

Στην συνέχεια, ο Γιάνκοβιτς αναφέρθηκε στην διαμάχη που επικράτησε λόγω της μεταγραφής του στην Παρτιζάν, δηλώνοντας: «Ο πατέρας μου είναι φανατικός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα. Δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ και πώς να χειριστώ κάποιες καταστάσεις. Δέχθηκα απειλές, αλλά τα υπέμεινα όλα ως άνθρωπος. Κάποιος που δεν με ξέρει, θα νομίζει ότι μισώ τον Ερυθρό Αστέρα. Απογοητεύτηκα από κάποιους ανθρώπους. Η απόφασή μου πάρθηκε αποκλειστικά και μόνο με μπασκετικά κριτήρια, κι έχω να πω ότι το ίδιο θα έκανα και τώρα. Δεν μετανιώνω».