Η αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς ηττήθηκε από το Ανατόλια στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ και ο προπονητής της ομάδας από την Θεσσαλονίκη, Πέτρος Γκαϊτατζής, στάθηκε σε όσα είδε από την ομάδα του Πειραιά.
Μιλώντας στο basketa.gr ο έμπειρος προπονητής επεσήμανε πως «η αλήθεια είναι ότι ελέγχαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί και εκεί που πήγε να κλείσει η διαφορά και πήγε στους πέντε, την ανοίξαμε και πάλι. Ήμασταν σταθερά μπροστά και η εικόνα μας ήταν πολύ καλή

Δεν είναι μία κανονική ομάδα Α2. Έχει έμπειρα παιδιά όπως ο Νοέας και ο Τζόλος που έχουν παίξει και έχουν πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Ο Καμπούρης, ένα σκληρό παιδί που μπορεί να βοηθήσει και ο Πετρόπουλος που είναι νεότερος αποτελούν τις κολώνες της ομάδας. Ο Χρηστίδης είναι σε μέση κατάσταση. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν προοπτικές αλλά θέλουν υπομονή. Το αποτέλεσμα θα αργήσει να έρθει αλλά είναι μία ομάδα που κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη. Αν μπει και ο Ποκουσέφσκι, γιατί πιστεύουν ότι θα μπει, θα είναι πολύ πιο δυνατή και ανταγωνιστική.

Εμείς γενικά θεωρούμε ότι έχουμε φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα με βάση τις δυνατότητες μας. Στόχος μας θα είναι η παραμονή αλλά η κατηγορία είναι δύσκολη και περίεργη αφού η απόσταση των ομάδων των πλέι οφ με εκείνες των πλέι άουτ, είναι μόνο τρεις νίκες. Αν δημιουργήσεις ένα ανταγωνιστικό σύνολο λοιπόν, μπορείς να βρεθείς από τη μία στιγμή στην άλλη από τη μία κατάσταση στην άλλη. Στόχος μας όμως σε πρώτη φάση είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ και να μείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε έμπειρα παιδιά και προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα δυνατή».