Καιρό έχουμε να τα πούμε από αυτό εδώ το βήμα, όμως σιγά σιγά η χρονιά στο μπάσκετ ξεκινάει και η Euroleague, μας περιμένει ανανεωμένη και κυρίως πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Επειδή βρεθήκαμε στο “Παύλος Γιαννακόπουλος” και παρακολουθήσαμε από κοντά τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τις Μακάμπι και Φενερμπαχτσέ, έχουμε έναν λόγο παραπάνω στο να εκφράσουμε κάποια μικρά πραγματάκια για το οικοδόμημα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Δεν θέλω να γράψω κάτι για τα απαράδεκτα που έλεγαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για τον προπονητή, αλλά και μερικούς αθλητές της ομάδας. Αν νομίζει κάποιος πως είναι εύκολο να “παντρέψεις” έξι νέα αποκτήματα μέσα σ’ένα σύνολο, τότε ας έρθει να γίνει προπονητής.

Πάμε παρακάτω. Είναι σαφές οτι το τριφύλλι έχει πολλά πράγματα να διορθώσει κι ευτυχώς που η Μακάμπι ήταν τόσο ποιοτική, ώστε ο Άρτζι να ξεκινήσει από τώρα εντατικά μαθήματα στους ψηλούς και τον Τζίμερ Φριντέτ.

Ναι καλά διαβάσατε. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι μέγας σουτέρ, ίσως έχει το καλύτερο release στην Euroleague, όμως αν περιμένει μόνο μ’αυτό να κάνει τη διαφορά, τότε θα δεινοπαθήσει. Ο Φριντέτ δεν γνωρίζει τι εστί άμυνα και ξύλο στην Ευρώπη κι αυτό πιστέψτε μας θα το γνωρίσει από πρώτο χέρι. Με τη Μακάμπι ένιωσε πολύ άβολα και οι διαμαρτυρίες στους διαιτητές, δεν είναι καλό σημάδι. Βέβαια δεν τα βλέπουμε όλα μαύρα, αφού η διαδικασία εκμάθησης είναι χρονοβόρα κι επίπονη.

Ξέρω καλά τι σκέφτεστε όλοι κι έχετε απόλυτο δίκιο. Η θέση του σέντερ είναι πάλι ορφανή για την εποχή τουλάχιστον. Ο Ίαν Βουγιούκας είναι εξαιρετικός, όμως είναι σέντερ άλλης κοπής, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι άγουρος και πολύ άγαρμπος για να είναι ανταγωνιστικός σε κάθε αναμέτρηση. Τώρα για τον Ουάιλι, δεν έχουμε σαφή εικόνα, άρα το να γράψεις κάτι θετικό ή αρνητικό είναι ουτοπικό. Το μόνο σίγουρο πως το 90% των πόντων του θα προέρχονται από τις ασίστ του κορυφαίου δημιουργού της Ευρώπης Νικ Καλάθη.

Για τους υπόλοιπους ρούκι των πρωταθλητών Ελλάδος, ας κάνουμε λιγο υπομονή. Θα σας γράψουμε πολλές φορές πως το επίπεδο της Euroleague είναι τουλάχιστον ανεβασμένο και θα είναι επιτυχία, αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην οχτάδα της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται να μιλάει κανείς για Final Four, γιατί καλώς ή κακώς, άλλοι έχουν τον τρόπο λόγο για την τελική φάση του θεσμού…

ΥΓ. Ο Μπεν Μπέντιλ έχει άγχος, όμως θεωρώ πως μπορεί να δώσει λύσεις, όταν καταλάβει που ήρθε και σε ποια διοργάνωση συμμετέχει.

ΥΓ2. Ο Νίκος Παππάς έχει επιστρέψει στην ενεργό δράση, όμως είναι αναγκασμένος να προπονειται διπλά, ώστε να βρει θέση στο rotation. Δεν θα είναι εύκολα, καθώς ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος…

ΥΓ3. Δεν γίνεται να μην το γράψω και να με συγχωρούν οι προπονητές του Παναθηναϊκού. Ο Τζέιμς Γκιστ θα μπορούσε να παραμείνει στην ομάδα της καρδιάς του, έστω και 4ος σέντερ…