Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν στενοχωρημένος από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Β’ από το Ανατόλια στο Κύπελλο Ελλάδος, αλλά τόνισε πως η μεγαλύτερη διάκρισή του θα είναι να αποτελέσουν οι παίκτες του το «αύριο» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο προπονητής της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού ανέφερε σχετικά: «Είμαστε δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα, θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δει και επισημάνει κάποια λάθη από το παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Με την κατάλληλη προετοιμασία τα παιδιά ήταν έτοιμα. Μέτρησε η εμπειρία των παιδιών του Ανατόλια, γιατί έχουν παίξει εδώ και χρόνια μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ξέρουν να παίζουν και να διαβάζουν το παιχνίδι, ενώ σε κρίσιμα σημεία πήραν τη σωστή απόφαση και εκεί που φαινόταν, ότι έχουμε γυρίσει το ματς και θέλουμε μια καλή άμυνα, πάντα ένα σουτ, ένα καλάθι, ή ένα φάουλ μας έφερναν πάλι πίσω στο να κυνηγάμε. Κρατάμε, ότι δείξαμε τα στοιχεία που θέλουμε να δούμε στην αρχή. Θέλουμε πίεση, αιφνιδιασμό, σουτ. Κάποια μπορεί να μην μπήκαν, αλλά θα μπουν στο μέλλον. Αυτή, γενικά, θέλουμε να είναι η ταυτότητα της ομάδας. Να τρέχει, να πιέζει και να εκτελεί».

Για το αν έχει περάσει την φιλοσοφία στους παίκτες είπε: «Αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. Είναι μια ομάδα με παίκτες, που τεστάρονται για πρώτη φορά στις εντάσεις της Α2 και αυτό είναι το δύσκολο, έχοντας την υποχρέωση να συνδυάσουμε την φρεσκάδα τους με την εμπειρία των πιο παλιών».

Για τον κόσμο σχολίασε: «Το μήνυμα είναι, ότι εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα, για να περάσουμε το DNA αυτής της ομάδας. Θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο την νοοτροπία του προπονητή και όσα πρεσβεύει ο Ολυμπιακός».