Η Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μίροτιτς έκανε αυτό που δεν μπόρεσε την περσινή σεζόν. Κέρδισε την Αναντολού Εφές στην έδρα της με σκορ 64-74. Πρωταγωνιστής ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς με με 24 πόντους, ενώ τον βοήθησε και ο Μπράντον Ντέιβις με 10. Για τους Τούρκους, αυτό που προσπάθησαν παραπάνω ήταν οι Άλεκ Πίτερς (16π.) και Βασίλιε Μίτσιτς (14π.).

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά καλά και για τις δύο ομάδες. Η Μπαρτσελόνα φαινόταν πιο τακτοποιημένη από την αντίπαλό της στο παρκέ με τον Νίκολα Μίροτιτς, να κάνει θραύση με οχτώ πόντους. Η Εφές ήταν υπνωτισμένη και ο μόνος που είχε καθαρό μυαλό ήταν ο Μίτσιτς με πέντε και ρτεις τελικές πάσες. Το 14-19 όμως δεν αποτύπωνε την κυριαρχίας των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν όλα τα λεφτά. Άμυνα από ατσάλι, καθαρό μυαλό από τους Ισπανούς, ενώ από την άλλη μεριά το χάος. Κακές αποστάσεις, τρίποντα χωρίς λόγο και το 26-37 τα έλεγε όλα.

Εκεί που έγινε η διαφορά ήταν στην τρίτη περίοδο, όπου η Εφες θύμισε την περσινή Εφές. Γρήγορος ρυθμός, ξύπνησε ο Μίτσιτς και το 46-49, μας προϊδέαζε για μάχη μέχρι εσχάτων.

Τελικά η απουσία του Σέιν Λάρκιν αφαίρεσε πολύ δηλητήριο από τη γηπεδούχο ομάδα, που δεν είχε άλλες δυναμεις για να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Μίροτιτς έκανε τα δικά του, βοήθησε και η παρουσία του Ντιλέινι και το 64-74 αντικατόπτριζε πλήρως του τι είδαμε στην αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 26-27, 46-49, 64-74