Ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί για μία ακόμη κατάκτηση πρωταθλήματος και το έδειξε με το «καλημέρα». Οι νταμπλούχοι Ελλάδος δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μπήκαν με το δεξί όπως άλλωστε αναμενόταν.

Ο Παναθηναϊκός, που έχει ως στόχο την καθιέρωση και πάλι στην μεγάλη κατηγορία θα στηριχθεί σε νέα παιδιά με στόχο να χτίσει έναν κορμό για το μέλλον. Σαφώς το παιχνίδι κόντρα στον υπερπλήρη Ολυμπιακό δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την ομάδα του Νίκου Βενετόπουλου που πρέπει να κοιτάξει τα υπόλοιπα ματς για να φτάσει στον στόχο της.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ανταγωνιστικός στα πρώτα πέντε λεπτά του πρώτου οκταλέπτου. Παπαδημητρίου και Μπιτσάκος ισοφάρισαν τα γκολ των Δερβίση και Μυλωνάκη για το 2-2 στα μισά του πρώτου οκταλέπτου. Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός έχτισε σταδιακά τη διαφορά. Με σκόρερ τους Γενηδουνιά και Αργυρόπουλο ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-4 του πρώτου οκταλέπτου.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο δεύτερο οκτάλεπτο δείχνοντας αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς. Με γκολ του Σκουμπάκη ο Ολυμπιακός έφτασε στο +3 για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό να μειώνει με τον Πανταζόπουλο. Ο Μυλωνάκης διαμόρφωσε το 3-6 που ήταν το σκορ στο τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το υπόλοιπο ματς με τον Ολυμπιακό να βρίσκει πολύ εύκολα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Πειραιώτες είχαν πλουραλισμό στο σκοράρισμα και έφτασαν στην άνετη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-17

Οκτάλεπτα: 2-4, 1-2, 1-6, 1-5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Βενετόπουλος): Παρασκευόπουλος, Χάλαρης Μ., Παπαδημητρίου Δ. 1, Μαλανδράκης, Χατζηστεφάνου, Χριστοφορίδης, Μπιτσάκος 2, Πανταζόπουλος 1, Αθανασίου, Γκαράνης 1, Παπαδημητρίου Αλ., Κατσαγούνος Γ., Σαλτέρης, Εγνατιάδης, Ορφανός

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης 2, Γενηδουνιάς 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Δερβίσης 2, Κάκαρης 2, Μουρίκης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μίτροβιτς 4, Δαλμάρας, a