Ο Ολυμπιακός ήταν αποκαρδιωτικός στο Αστρομπάλ κι έχασε χωρίς να δώσει καν μάχη από ένα σύνολο, που δεν είναι για το επίπεδο της Euroleague. Η Βιλερμάν θα παίξει καθαρά ρυθμιστικό ρόλο στη διοργάνωση, αφού η συμμετοχή της δεν οφείλεται σε καθαρά αγωνιστικά κριτήρια. Αλλά το θέμα δεν είναι οι Γάλλοι του Μίτροβιτς, αλλά το κακέκτυπο Ολυμπιακού, που παρατάχθηκε στο παρκέ.

Δεν θα μιλήσω ούτε για τη στελέχωση του ρόστερ, (κακοφτιαγμένο σύνολο), ούτε για τις ακατανόητες επιλογές του Ντέηβιντ Μπλατ, που ώρες ώρες νομίζει ότι προπονεί την Νταρουσάφακα.

Ρε παιδιά συγνώμη λίγος εγωισμός δεν υπάρχει στις τάξεις των παικτών; Με συγχωρείτε, αλλά αδυνατώ να δεχτώ πως μόνο οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και λίγο ο Πάντερ πάλεψαν το παιχνίδι. Ναι έγιναν λάθη από το προπονητικό σταφ, λάθος σχεδιασμός και δεν νοείται ν’αλλάζεις όλη σου την πεντάδα ενώ τα πράγματα πάνε περίφημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Τι σκεφτόταν εκεί ο κόουτς, δεν μπορώ να γνωρίζω, αλλά δοκιμές και να ψηθούν παίκτες στην πλάτη του Ολυμπιακού, δεν γίνεται.

Επανερχόμαστε στους αθλητές, που είναι οι πρωταγωνιστές. Είδατε κάποια νεύρα για την κακή εικόνα; Έστω έναν παίκτη στο παρκέ να λέει “πάμε παιδιά να το γυρίσουμε; Εικόνα παράδοσης από το πρώτο ματς; Δεν ξέρω τι θα γίνει αν στα επόμενα δύο ματς, στραβώσει η δουλειά με Βαλένθια και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Κάτι τελευταίο, γιατί δεν θέλω να κάνω κριτική από το πρώτο παιχνίδι. Η υπομονή είναι αρετή και προσπαθώ να την υπηρετώ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου, χωρίς υπερβολές κι αφορισμούς. Η διοίκηση που είναι ακριβώς; Ωραία δεν θέλει να μιλήσει για όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο οχτάμηνο. Θα τραβήξει κάποιο αυτί; Ο Ολυμπιακός για όσους το ξεχνάνε είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης και παράδειγμα προς μίμηση πριν λίγα χρόνια. Ελπίζω να μην καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγή.

ΥΓ. Τα έλεγα από το καλοκαίρι πως ο Μιλουτίνοφ, έβαλε κιλά. Τότε θεωρήθηκα κακεντρεχής. Εννοείται πως ο άνθρωπος δεν φταίει, γιατί όταν είσαι 25 ετών και δεν παίζεις μπάσκετ για περίπου τρεις μήνες, το σώμα σου θα σε αφήσει.

ΥΓ2. Ο Τσέρι δεν κάνει ούτε για ομάδα Eurocup. Δεν το γράφω από εμπάθεια, όμως δεν έχει δυνατότητες και παίζει στον Ολυμπιακό, ενώ ο Κόνιαρης είναι εκτός δωδεκάδας. Όχι δα…

YΓ3. Α ρε Ντέηβιντ Ρίβερς ακόμα και τώρα θα έκανε τη διαφορά στην ομάδα του Πειραιά. Ο άνθρωπος πήγε να δει τον αγαπημένο του Ολυμπιακό κι έφυγε με στενοχώρια…