Ο θρύλος του Moto GP, Βαλεντίνο Ρόσι, εξήρε τις οδηγικές ικανότητες του Μάρκ Μάρκεθ, τόνισε πως ο Ισπανός δεν θα έχει πρόβλημα να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει στους τίτλους ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευση του για τις δυο ευκαιρίες που «πέταξε».

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο «Γιατρός» για τον 8ο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαρκ Μάρκεθ:

«Κυριαρχεί στο πρωτάθλημα ακριβώς όπως έκανα κι εγώ μερικά χρόνια πριν όταν ήμουν στην κορυφή. Οδηγεί σχεδόν τέλεια, φέτος έκανε μόνο ένα λάθος στο Τέξας. Δεν θα δυσκολευτεί να φτάσει τους εννέα τίτλους σαν εμένα. Στενοχωριέμαι όμως επειδή εγώ πέταξα στα σκουπίδια 2-3 τίτλους. Δύο, δηλαδή, τον άλλον τον έχασα, όμως είναι τρεις. Στον αγώνα της Ταϊλάνδης είχα πρόβλημα όπως και στους υπόλοιπους. Έχανα πρόσφυση, έπρεπε να μειώνω τον ρυθμό μου.

Είναι κρίμα γιατί στο ζέσταμα βρήκαμε έναν τρόπο και ήμουν πιο καλός με φθαρμένα ελαστικά από παλαιότερα. Είχα λίγη περισσότερη πρόσφυση, περίμενα να κάνω έναν καλό αγώνα. Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Οι τρεις μπροστά είναι καλύτεροι και πιο γρήγοροι. Μετά το ζέσταμα περίμενα να μπορώ να διεκδικήσω την τέταρτη θέση, με αντιπάλους τον Ντοβιτσιόζο ή τον Ρινς. Τελικά δεν έγινε έτσι. Προφανώς απογοητεύτηκα, ήμουν αισιόδοξος μετά το ζέσταμα και δεν μας βγήκε».