Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε σε ισπανικό μέσο ο Λέο Μέσι, όπου μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για το θέμα του Αντουάν Γκριεζμάν, για το οποίο τα ρεπορτάζ έγραφαν πως είχε αρνητική στάση στο ενδεχόμενο μεταγραφής του στην Μπαρτσελόνα.

Τα ρεπορτάζ του καλοκαιριού έγραφαν ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε μεταφέρει στη διοίκηση του συλλόγου την επιθυμία του για επιστροφή του Νεϊμάρ, ενώ ήταν αρνητικός στη μεταγραφή του Γάλλου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Είναι ψέμα ότι δεν ήθελα να έρθει ο Γκριεζμάν. Τον πρώτο χρόνο που θέλαμε να τον πάρουμε, θυμάμαι δηλώσεις μου που έλεγα ότι είναι ένας από τους καλύτερους και οι καλύτεροι είναι πάντοτε ευπρόσδεκτοι για τις νίκες που όλοι θέλουμε. Είναι από τους καλύτερους και ποτέ δεν είχα πρόβλημα να έρθει, το αντίθετο μάλιστα» είπε ο Μέσι, ο οποίος μάλιστα σχολίασε και το πολύ καλό ξεκίνημα του Γκριεζμάν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα λέγοντας:

«Δεν είναι εύκολο να έρθεις να παίξεις για την Μπαρτσελόνα. Απέξω μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά για όποιον έρχεται απέξω, όση ποιότητα κι αν έχει, είναι κάτι διαφορετικό και είναι πολύ δύσκολο. Είχε συνηθίσει να παίζει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, αλλά σίγουρα θα παίξει τελικά πολύ καλά, είμαστε σίγουροι γι΄ αυτό. Είναι ένας παίκτης πολύ υψηλής ποιότητας, πολύ έξυπνος και σίγουρα θα προσαρμοστεί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Μέσι αποκάλυψε ότι υπήρξε περίοδος που σκέφτηκε να φύγει από την Ισπανία.

«Υπήρχε κάποια στιγμή που κατέληξα κουρασμένος και εξουθενωμένος από μια σειρά καταστάσεων. Ειδικά το 2013-14, πριν από την υπόθεση “Θησαυρός” (σ.σ. για τις φορολογικές παραβάσεις του), όλα ήταν δύσκολα για μένα και την οικογένειά μου. Ο κόσμος απλά δεν ξέρει πολλά και απλά ακούει. Ήταν όλα ψέματα.

Εκείνη την περίοδο είχα στο μυαλό μου να φύγω. Δεν ήθελα να φύγω από την Μπαρτσελόνα, αλλά από την Ισπανία. Ένιωσα αδικημένος. Δεν ήθελα να μείνω εδώ. Ωστόσο, ποτέ δεν είχα επίσημη προσφορά, γιατί όλοι ήξεραν ότι στην πραγματικότητα ήθελα να μείνω εδώ. Αν με θέλουν, θέλω να μείνω εδώ. Πάντα έτσι ήταν και δεν έχει αλλάξει κάτι».

Επίσης, ο Αργεντινός μίλησε για:

Για τις συγκρίσεις με τον Θεό: «Δεν μου αρέσει να με συγκρίνουν με τον Θεό. Είναι πολύ υπερβολικό λένε για μένα έτσι και κυρίως για τα παιδιά μου που ακούνε και αντιγράφουν τα πάντα».

Για το μέλλον του: «Η ιδέα είναι να μείνω εδώ. Ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον σύλλογο για την ανανέωση. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα γι’ αυτό που αισθάνομαι για τον σύλλογο, για το γεγονός ότι περνάμε καλά οικογενειακώς εδώ στην πόλη και δεν θα ήθελα να μετακομίσουμε σε άλλη πόλη με τους γιους μας. Θέλω να συνεχίζω να ζω στη Βαρκελώνη».

Για τον Βαλβέρδε και την κριτική που του ασκείται: «Η ήττα από τη Λίβερπουλ ήταν δικό μας λάθος. Δεν έπρεπε να συμβεί ότι έγινε. Μπλοκάραμε και μας ήρθε στο μυαλό το ματς με τη Ρόμα. Υποστηρίζουμε τον Βαλβέρδε, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τον Λουίς Ενρίκε. Για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Για το VAR: «Μου αρέσει το VAR, αλλά αφήνει πολλές απορίες. Δεν το χειρίζονται καλά. Αν το VAR υπάρχει είναι για να απομακρύνει κάθε τύπο αμφιβολίας, αυτό δεν το κάνει αυτή τη στιγμή».

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Είναι δύσκολο να επιλέξεις. Είχα την τύχη να ζήσω αρκετές. Αλλά η εποχή του Γκουαρδιόλα ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου».

Για το καλύτερό γκολ του: «Η κεφαλιά στη Ρώμη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει: «Η Εθνική Ισπανίας. Χάσαμε στο γήπεδο της Ατλέτικο με τον Μαραντόνα ως προπονητή. Εκείνη τη χρονιά η Ισπανία κατέκτησε το Μουντιάλ».

Για το καλύτερό του παιχνίδι: «Ο ημιτελικός απέναντι στη Ρεάλ. Κερδίσαμε με 2-0. Ήταν μια μοναδική στιγμή για μένα».

Για τον καλύτερό του προπονητή: «Ο Γκουαρδιόλα και ο Λουίς Ενρίκε πολύ κοντά του».

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Θα ήθελα ο Ρονάλντο να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένα συν για τη La Liga και για το Clasico».