Για όλα όσα τού έμαθε ο Ντέβιντ Μπλατ μίλησε ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, που αποκάλυψε πόσο στεναχωριέται, βλέποντας τον πρώην κόουτς του να περνάει δύσκολα.

Τον προηγούμενο Αύγουστο ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε ανοιχτά για την Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση, από την οποία πάσχει, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο: Να μην το βάλει ποτέ κάτω!

Στην ζωή, όμως, δεν έρχονται όλα όπως θα θέλαμε και πριν από λίγες ημέρες ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι ήθελε να συνεχίσει στους πάγκους, όπως είχε πει.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, ο πρώην παίκτης του στους Καβαλίερς και στην εθνική Ρωσίας, Τιμοφέι Μοζγκόφ, ήρθε να δείξει την συμπόνια του, μιλώντας στη «Jerusalem Post».

Ο 33χρονος σέντερ της Χίμκι θυμήθηκε αρχικά: «Το πιο σημαντικό που έμαθα από τον κόουτς Μπλατ είναι ότι πάντα πρέπει να παραμένεις θετικός. Πάντα τόνιζε ότι δεν έχει σημασία πως πάει το παιχνίδι, αν νικάς ή αν χάνεις, αλλά πρέπει να παραμένεις αληθινός σε αυτό και το παιχνίδι θα στο ανταποδώσει. Αυτές είναι ακριβώς οι αρχές που είχε σε όλη του τη ζωή».

Στη συνέχεια έδειξε πόσο πολύ τον αγαπά, λέγοντας: «Πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί, οπότε μού είναι πολύ δύσκολο να τον βλέπω σε αυτή την κατάσταση τώρα. Περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και είναι κομμάτι μου. Έχει πολύ μεγάλη θέση στην καρδιά μου. Μού έδωσε την ευκαιρία να δείξω στον εαυτό μου και στον κόσμο πράγματα και να παίξω μπάσκετ. Πάντα με πίστευε και ήταν καλό».

Τέλος, πρόσθεσε ξανά: «Είναι πολύ καλός τύπος και είναι σκληρό να τον βλέπω έτσι. Ελπίζω να παλέψει με την αρρώστια του και να μείνει δυνατός. Όλες μου οι προσευχές είναι μαζί του».