Χωρίς τέσσερα «βαριά» χαρτιά, θα αναγκαστεί να πορευτεί η ομάδα της Παναχαϊκής, η οποία ενημερώθηκε από την διοργανώτρια Super League 2, πως δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές φέτος.

Ο λόγος για τους Ατανάτσκοβιτς, Ιμεράι, Όρλαντιτς και Κοτσώνη, οι οποίοι μπορεί να αποκτήθηκαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο από τους «κοκκινόμαυρους», ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια τους.

Η αιτία δεν είναι άλλη, από το ότι η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών δεν συναίνεσε στην έκδοση των δελτίων των τεσσάρων παικτών, με την ΠΑΕ από την πλευρά της να μην έχε προχωρήσει στην απαραίτητη συμπλήρωση των εγγράφων TPO που απαιτούνταν.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση της ομάδας της Πελοποννήσου προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης, μέσω της οποίας αναλαμβάνει την ευθύνη για το περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 με αφορμή την ακύρωση των διεθνών μεταγραφών των ποδοσφαιριστών Δημήτρη Κοτσώνη, Marko Atanackovic, Maldin Ymeray και Petar Orlandic, ενημερώνει για τα εξής:

Από την πλευρά της ΠΑΕ και αφού προέκυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να εκδοθούν τα δελτία των παραπάνω ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έχει προηγηθεί ένα ανθρώπινο λάθος το οποίο όπως φάνηκε δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα μας.

Υπάλληλος η οποία δούλεψε στην ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια, κατά την αποχώρηση της από την ομάδα, δεν ενημέρωσε όπως όφειλε την διάδοχη κατάσταση για το πώς ολοκληρώνονται διεθνείς μεταγραφές. Δεν μετέφερε τις γνώσεις που είχε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και δυστυχώς είχαμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν και διαβεβαιώνει τους φιλάθλους της ότι στην προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, θα λύσει το θέμα για το συμφέρον της ομάδας μας».