Με δύο σουτ που «βρήκαν» σε Ρόις και Μετς και μια ασίστ του Γκιντογκάν, η Γερμανία που έπαιζε με 10 από το 14’, ενώ είχε και δοκάρι, κέρδισε 3-0 την Εσθονία και «έπιασε» την Ολλανδία στην κορυφή.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η Γερμανία δεν πτοήθηκε από την γρήγορη αποβολή του Τσαν και, με την βοήθεια και της τύχης, επικράτησε στο Ταλίν της Εσθονίας με 3-0, χάρη σε γκολ και ασίστ του Γκιντογκάν, αυτογκόλ αντίπαλου και ένα ακόμα τέρμα από τον Βέρνερ, που πέρασε ως αλλαγή το παιχνίδι και σκόραρε πέντε λεπτά μετά!

Φτάνοντας έτσι τους 15 βαθμούς και πιάνοντας την Ολλανδία στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

Το ματς:
Η Γερμανία ξεκίνησε δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Λέπμετς… οριζοντιώθηκε και βρήκε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να διώξει σε κόρνερ την προσπάθεια του Τσαν.

Η κατοχή της μπάλας άνηκε στα «πάντσερ» που δυσκολεύονταν ωστόσο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αντίπαλη άμυνα, η οποία μάλιστα ήταν συνήθως πολυπρόσωπη και ξεκινούσε από τους… επιθετικούς της Εσθονίας.

Ο Τσαν ήταν ξανά πρωταγωνιστής αλλά αυτή την φορά αρνητικός και στη φάση του 14ου λεπτού, όταν και ανέτρεψε, έξω από την περιοχή, τον Λίιβακ ο οποίος θα έβγαινε μόνος με τον Νόιερ.

Η -σωστή- αποβολή του με απευθείας κόκκινη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα, άφησε την χώρα του με 10 παίκτες από πολύ νωρίς και παράλληλα χάρισε στον μέσο της Γιουβέντους το… ρεκόρ της πιο γρήγορης αποβολής παίκτη της Γερμανίας σε επίσημο ματς!

Οι γηπεδούχοι… αναθάρρησαν και απείλησαν για πρώτη φορά στο 18’, με το σουτ του Μετς στο δεύτερο δοκάρι -μετά από εκτέλεση κόρνερ- κι ενώ η μπάλα έχει περάσει πάνω από τους Γκιντογκάν και Μπραντ, να περνάει ωστόσο άουτ…

Ο Γιόαχιμ Λεβ γύρισε τον Κίμιχ στα στόπερ, άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-1, με την Εσθονία πάντως να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, βγάζοντας περισσότερους παίκτες μπροστά χωρίς παράλληλα να αφήνει χώρους.

Μάλιστα, λίγο μετά το ημίωρο είχε και δεύτερη πολύ καλή στιγμή, με το βολέ του Βασίλιεφ μετά από «γέμισμα» του Καμς από τα δεξιά να αντιμετωπίζεται σωστά από τον Νόιερ και το 0-0 να διατηρείται.

Η Γερμανία συνέχιζε να μην έχει ιδέες στο τρίτο μισό του γηπέδου, με τους παίκτες της να είναι ως επί το πλείστον στατικοί αλλά, ακόμα κι έτσι, θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη…

Ωστόσο, παρά την πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ με το αριστερό του Ρόις, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λέπμετς, στο 40ο λεπτό, στην πιο κλασική ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου!

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Κάρελ Βούλαϊντ προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους αλλά ο Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το σουτ του Λίιβακ, στην αντεπίθεση.

Η ποιότητα και η κυνικότητα, σε συνδυασμό με την τύχη, αποδείχθηκαν καθοριστικές στη συνέχεια, προκειμένου η «νατσιοναλμάνσαφτ» να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά και προτού κλείσει μια ώρα παιχνιδιού…

Με τον Γκιντογκάν να ανοίγει το σκορ, ενώ η μπάλα στο σουτ του βρήκε νωρίτερα και στον Ρόις για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στην αριστερή γωνία της εστίας του Λέπμετς, στο 51’!

Ενώ ήταν ξανά ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι εκείνος που σούταρε, μετά από ωραίο συνδυασμό των Ρόις, Μπραντ και Κλόστερμαν, με τη μπάλα να βρίσκει αυτή την φορά στον Μετς και να αναπαύεται στα δίχτυα της Εσθονίας, έξι λεπτά αργότερα…

Χάλστενμπεργκ και Κλόστερμαν συνέχισαν να ανεβαίνουν συχνά πυκνά, προσφέροντας επιλογές στην επίθεση της Γερμανίας, η οποία απελευθερωμένη από το άγχος του αποτελέσματος έφτασε και σε ένα τρίτο τέρμα.

Ο Βέρνερ πέρασε στο γήπεδο στη θέση του στο 66’ και πέντε λεπτά μετά ήταν εκείνος που διαμόρφωσε με δυνατό σουτ από θέση μέσα αριστερά και μετά από διαγώνια πάσα του Γκιντογκάν το 0-3!

Σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό, αφού στη συνέχεια ο Μπραντ έχασε κάποιες ευκαιρίες για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των φιλοξενούμενων, με τους… αποκαρδιωμένους μετά το γρήγορο 0-2 ποδοσφαιριστές της Εσθονίας να μην προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Λευκορωσία-Ολλανδία 1-2
(54’ Ντραγκούν – 32’, 41’ Βαϊνάλντουμ)
Εσθονία-Γερμανία 0-3
(51’ Γκιντογκάν, 57’ αυτ. Μετς, 71’ Βέρνερ)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:
1. Ολλανδία (19-7) 15
2. Γερμανία (20-6) 15
3. Βόρεια Ιρλανδία (8-7) 12
4. Λευκορωσία (4-12) 4
5. Εσθονία (2-20) 1

Η επόμενη αγωνιστική (16/11):
Γερμανία-Λευκορωσία
Βόρεια Ιρλανδία-Ολλανδία
Ρεπό: Εσθονία