Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε ο ΟΦ Ιεράπετρας που κέρδισε με 1-0 στην Νεάπολη τον Ιωνικό. Το 2/2 έκανε η Βέροια, μοιρασιά για Νίκη Βόλου και Καλαμάτα, καρέ ο Διαγόρας, σεφτέ στις νίκες για το Αιγάλεω.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ιωνικός – ΟΦ Ιεράπετρας 0-1

Σπουδαία νίκη στην Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό πήρε ο ΟΦ Ιεράπετρας, υποχρεώνοντας τους «κυανόλευκους» στην πρώτη τους φετινή ήττα. Η ομάδα της Νίκαιας ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς, χωρίς όμως να έχει δημιουργήσει αξιόλογη φάση μπροστά στην εστία του Καραγκιολίδη. Όλα αυτά μέχρι το 31΄, όταν το σουτ του Τιεντσέ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Καραγκιολίδη.

Ένα λεπτό αργότερα οι «ασπρόμαυροι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από λάθος του Τιεντσέ ο Αποστολόπουλος ήταν αυτός που κανε το 0-1. Οι Νικαιώτες μετά το γκολ που δέχτηκαν προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για το τέρμα του Καραγκιολίδη, κάτι το οποίο όμως το έκαναν μέχρι τότε με στημένες μπάλες. Στο 44΄ ο Ιωνικός έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-1 όταν ο Μάναλης βρέθηκε μεν σε καλή θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών, με συνέπεια το υπάρχον σκορ να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 54΄ η ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1, η προσπάθεια όμως του Καλλέργη δεν είχε το αποτέλεσμα που αυτός θα ήθελε. Με το πέρας της ώρας ο Ιωνικός πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει στην φάση του 63΄, αλλά και στο 70΄ με το σουτ του Γκούφα να αποκρούεται από τον Καραγκιολίδη. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Κρητικοί κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους σκορ και να φύγουν με την νίκη από μία δύσκολη έδρα.

Βέροια – Τρίγλια 2-1

Σεφτέ στις εντός έδρας νίκες έκανε η Βέροια… Το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς, καθώς μόλις στο 3΄κατάφερε να ανοίξει το σκορ, χάρη σε τέρμα του Ζούρκου μετά από σέντρα του Μούχαλη. Από το σημείο εκείνο και μετά η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν αυτή, η οποία είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 17΄ έφτασε κοντά στο 2-0, η κεφαλιά όμως του Στάμου πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Βούρα.

Στο 23΄ η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη είχε την δυνατότητα να κάνει το 1-1, ο Μαντζίρης όμως με προβολή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Βοσνιάδη.Στα λεπτά που ακολούθησαν η ομάδα της Ημαθίας κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία το υπέρ της σκορ, το οποίο ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 59΄ η ομάδα της Χαλκιδικής άγγιξε την ισοφάριση, η κεφαλιά όμως του Ευθυμιάδη πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Βοσνιάδη.

Ότι δεν κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό σημείο οι παίκτες του Κώστα Γεωργιάδη, το πέτυχε στο 73΄ με την κεφαλιά του Παπαδημητρίου. Ωστόσο στο 80΄ η Βέροια κατάφερε να επανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Κανούλα ο οποίος έκανε με τον τρόπο αυτό το 2-1. Με το πέρας τη ώρας ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εξέλιξη ευνοϊκή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους σκορ, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό του αγώνα.

Νίκη Βόλου – Καλαμάτα 1-1

Αήττητη για ακόμα μια αγωνιστική έμεινε η Καλαμάτα, η οποία έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Νίκης Βόλου.Και οι δύο ομάδες μπήκαν καλά στο παιχνίδι, κάτι που είχε σαν συνέπεια να έχουν από ένα δοκάρι στο ματς. Οι Θεσσαλοί ήταν αυτοί που στο 2΄, έφτασαν κοντά στο 1-0 όταν μετά από σέντρα του Κρουθ ο Ιντζίδης στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι της εστίας του Στεφανάκου.

Η απάντηση από την πλευρά της «Μαύρης Θύελλας» να έρχεται στο 6΄ με το σουτ του Οσμάναγκιτς να σταματά στο αριστερό δοκάρι του τέρματος του Αποστολίδη. Στο 21΄ οι Μεσσήνιοι έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ, καθώς ο Οσμάναγκιτς βγήκε μεν τε α τετ με τον Αποστολίδη, ωστόσο δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 36΄ η Νίκη έφτασε με την σειρά της κοντά στο 1-0, το σουτ όμως του Κρουθ η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία της ομάδας της Πελοποννήσου. Από το σημείο εκείνο και μετά οι δύο ομάδες ενέτειναν τις προσπάθειες τους για να φτάσουν στο γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν με συνέπεια το 0-0 να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 53΄, η ομάδα του Ισάακ Χόβε ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε τέρμα του Ροχάνο. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα μετά το γκολ που δέχτηκε πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι το οποίο και το κατάφερε στο 71΄με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οσμάναγκιτς. Από εκεί κι έπειτα και οι δύο ομάδες πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να είχε συμβεί στο 90΄ για λογαριασμό των «μελανόλευκων» το σουτ όμως του Τσουβαλτσίδη πέρασε μόλις άουτ από την εστία του Αποστολίδη.

Διαγόρας Ρόδου- Θεσπρωτός 4-1

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και δη ευρεία σε σκορ πανηγύρισε ο Διαγόρας. Το συγκρότημα του Πέτρου Ρουτζιέρη ήταν αυτό που στο 16΄ έφτασε μια ανάσα από το 1-0, το πλασέ όμως του Παπαδόπουλου αντί για τα δίχτυα του Κίναλη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του τέρματος του. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Ροδίτες ενέτειναν την πίεση τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ.

Αυτό το το πέτυχαν στο 26΄με το πλασέ του Γεωργίου. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με συνέπεια το υπάρχον 1-0 να διατηρηθεί ως έχει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο β΄ μέρος ο Διαγόρας ανέβασε την απόδοση του και στο 55΄ κατάφερε να ζευγαρώσει τα τέρματα του, με τον Γεωργίου να πετυχαίνει το δεύτερο του προσωπικό γκολ και πάλι με πλασέ. Μετά το γρήγορο αυτό τέρμα οι Δωδεκανήσιοι ενέτειναν την πίεση τους, προκειμένου να φτάσουν σε ακόμα ένα τέρμα με το οποίο θα κλείδωναν για τα καλά την υπόθεση νίκη.

Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στο 65΄ με την εκτέλεση φάουλ του Κέρι να περνά λίγο άουτ από τέρμα του Κίναλη. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει σε εκείνο το σημείο του ματς ο συγκεκριμένος παίκτης, το πέτυχε στο 78΄ με κεφαλιά κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 3-0. Στο 88΄ ο Θεσπρωτός μείωσε με πέναλτι του Ντάλα Κόστα σε 3-1, ενώ στο 90΄ ο Γεωργίου με το τρίτο του προσωπικό γκολ έκανε το 4-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αιγάλεω – Ιάλυσος Ρόδου 1-0

Το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα και δη εντός έδρας πανηγύρισε το Αιγάλεω.Η ομάδα του Λουκά Καραδήμου ήταν αυτή, η οποία είχε μεν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να έχει καταφέρει αυτή να την μετουσιώσει σε κάποια αξιόλογη φάση για γκολ, εν αντιθέσει με τους «τοξοβόλους» οι οποίοι προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Σικαλιά. Όλα αυτά μέχρι το 38΄ όταν το σουτ του Μπαξεβάνου η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τριποτσέρη και κατέληξε στα δίχτυα του Ανδρούτσου.

Από το σημείο εκείνο και μετά η ομάδα του Νίκου Καραμπετάκη προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί, οι οποίοι κατάφεραν να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους σκορ,το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 62΄ οι Δωδεκανήσιοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1, το πλασέ όμως του Πατινιώτη αντί για τα δίχτυα του Σικαλιά σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του.

Η φάση αυτή αφύπνισε το «Σίτι», το οποίο πίεσε για να φτάσει στο 2-0, ωστόσο παρά τις όποιες ευκαιρίες είχε δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Με το πέρας της ώρας ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάτι το οποίο έκανε ακόμα πιο εύκολο, το έργο των γηπεδούχων να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ τους σκορ, που έμελε να διατηρηθεί ως έχει. μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Επόμενη Αγωνιστική (20/10)

Ασπρόπυργος – Αιγάλεω

Καβάλα – Βέροια

Καλαμάτα – Ιωνικός

Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός

ΟΦ Ιεράπετρας – Διαγόρας Ρόδου

Τρίγλια – Τρίκαλα