Η Πορτογαλία ηττήθηκε με 2-1 στην Ουκρανία, ενώ η Γαλλία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τουρκία. Εξάρα της Αγγλίας στη Βουλγαρία.

Τεράστια νίκη που την στέλνει στα τελικά του Euro πήρε η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο σε βάρος εκείνης του Φερνάντο Σάντος. Τα γκολ των Γιάρεμτσουκ και Γιαρμολένκο στο πρώτο μισάωρο έκαναν τη δουλειά για τους Ουκρανούς, οι οποίοι στο 72′ είδαν το 2-0 να γίνεται 2-1 και βρέθηκαν να παίζουν με δέκα εξαιτίας του χεριού του Στεπανένκο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μείωσε από τη βούλα για το γκολ Νο700 στην καριέρα του, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο και η Πορτογαλία χρειάζεται νίκες με Λιθουανία εντός και Λουξεμβούργο εκτός για να τσεκάρει τη 2η θέση και την πρόκριση. Στο άλλο ματς για το 2ο όμιλο, η Σερβία έκανε αυτό που έπρεπε και είναι στο -1 από τους Ιβηρες καθώς λύγισε με 1-2 εκτός την Λιθουανία με τον Μίτροβιτς να βάζει και τα δύο γκολ.

Ξέσπασε η Αγγλία
Σε ένα ματς που διακόπηκε κάμποσες φορές για ρατσιστικές επιθέσεις των Βούλγαρων οπαδών στους παίκτης της Αγγλίας, τα Τρία Λιοντάρια ξέσπασαν μετά την ήττα από την Τσεχία. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έκανε κομμάτια την Βουλγαρία εκτός έδρας (0-6) και κράτησε δική της την κορυφή του 1ου ομίλου έπειτα από τα γκολ των Ράσφορντ, Μπάρκλεϊ (2), Στέρλινγκ (2), Κέιν. Στο άλλο ματς για το group, το Κόσοβο με τέρματα των Ραχμάνι και Μουρίκι έκαμψε με 2-0 την αντίσταση του Μαυροβουνίου.

Άντεξε στην Γαλλία η Τουρκία
Αν και προηγήθηκε στο φινάλε, η Γαλλία δεν μπόρεσε να επικρατήσει της Τουρκίας στο Παρίσι και μετά το 1-1 οι δύο ομάδες παραμένουν ισόβαθμες δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, αμφότερες στο +4 από την Ισλανδία. Οι Τρικολόρ προηγήθηκαν στο 76′ με τον Ζιρού, που είχε περάσει στο ματς αλλαγή, όμως με κεφαλιά από στημένη φάση στο 81′ ο Αϊχάν χάρισε την ισοπαλία στους Τούρκους. Με Σίγκουρντσον και Σίγκθορσον η Ισλανδία καθάρισε την Ανδόρα (2-0), ενώ η Αλβανία με 0-3 την Μολδαβία με τους Τσικαλέσι, Μπάρε, Τράσι να βρίσκουν δίχτυα.

Τα αποτελέσματα

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Βουλγαρία – Αγγλία 0-6
(7’ Ράσφορντ, 20’, 32’ Μπάρκλεϊ, 45’, 68′ Στέρλινγκ, 85′ Κέιν)

Κόσοβο – Μαυροβούνιο 2-0
(10’ Ραχμάνι, 34’ Μουρίκι)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιθουανία – Σερβία 1-2
(79′ Καζλάουσκας – 48’, 53’ Μίτροβιτς)

Ουκρανία – Πορτογαλία 2-1
(6’ Γιάρεμτσουκ, 27’ Γιαρμολένκο – 72′ πεν. Ρονάλντο)

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλλία – Τουρκία 1-1
(76′ Ζιρού – 81′ Αϊχάν)

Ισλανδία – Ανδόρα 2-0
(38’ Σίγκουρντσον, 64’ Σίγκθορσον)

Μολδαβία – Αλβανία 0-3
(22’ Τσικαλέσι, 34’ Μπάρε, 40’ Τράσι)