Νέα διάσταση παίρνει η συνέχιση της στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία, με τον Ιταλό υπουργό αθλητισμού να ζητά από την UEFA την αλλαγή της έδρας του τελικού του Champions League.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις (και) στα γήπεδα ανά την Ευρώπη αναφορικά με την τουρκική εισβολή στην Τουρκία και την διάσταση που έχει πάρει το ζήτημα σε όλο τον κόσμο.

Ο Ιταλός υπουργός Αθλητισμού, Βιτσέντσο Σπανταφόρα, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, απευθύνοντας ερώτηση «εάν είναι πρόσφορο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στις 20 Μαΐου 2020», έπειτα «από τις σοβαρότατες βιαιοπραγίες κατά του αμάχου κουρδικού πληθυσμού και την επέμβαση της ΕΕ, με την οποία καταδικάζεται η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας».

Από την πλευρά της, η UEFA δια στόματος του αντιπροέδρου της Μικέλε Ούβα σε χθεσινή συνέντευξή του του κρατικού ραδιοφωνικού δικτύου RadioUno είχε δηλώσει «πως όλα εξετάζονται και συζητιούνται εντός της εκτελεστικής επιτροπής και η αφαίρεση ενός τελικού συνιστά μία σοβαρή πράξη και δεν πιστεύω πως σήμερα είμαστε σε θέση να μιλάμε και να συζητάμε κάτι τέτοιο. Με τον πρόεδρο Τσεφερίν θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά μοιάζει πρόωρο να μιλάμε για κυρώσεις σε αυτό το επίπεδο».