Ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε και κόντρα στον αξιόμαχο ΟΦΗ, αλλά ο Σουντανί με δυο φανταστικά γκολ έδωσε μια επαγγελματική νίκη στους “ερυθρόλευκους” λίγα 24ωρα πριν το σπουδαίο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου. Σκόραρε για ακόμη μια φορά η εξαιρετική ομάδα του Γιώργου Σίμου, αισθητή ήταν η απουσία του Ματιέ Βαλμπουενά. Διαμαρτύρονται για πέναλτι οι Κρητικοί, είπε όχι ο VAR.

Ο Ολυμπιακός που παρουσιάστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην αρχική του ενδεκάδα, από την οποία φυσικά απουσίαζε και ο πιο παραγωγικός παίκτης των “ερυθρόλευκων” μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, Ματιέ Βαλμπουενά, ξεκίνησε αρκετά δυναμικά το παιχνίδι με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα εξαφάνιζε κάθε ίχνος άγχους, στοιχείο που συνόδευε τα περισσότερα ματς της ομάδας του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκε αρκετά πιεστική από την εκκίνηση της αναμέτρησης και έτσι μόλις στο 3ο λεπτό, ο Λοβέρα έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ στη κίνηση, ο Σωτηρίου βρήκε ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι και στη συνέχεια σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να δίνει υψηλό ρυθμό στον αγώνα, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί μόλις στο 10′, όταν μετά από υπέροχη σέντρα του Ποντένσε απ’ τα δεξιά και ο Σουντανί με τρομερή κεφαλιά νίκησε κατά κράτος τον Νάστο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 1-0! Ο ΟΦΗ δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη αυτή, παρέμεινε εξαιρετικά επικίνδυνος στο open play παιχνίδι, την ίδια στιγμή που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ρίξει τον εξαιρετικό ρυθμό που παρουσίασαν στο πρώτο 20λεπτο.

Η κρητική ομάδα απέδειξε για μια ακόμη αγωνιστική γιατί θεωρείται και βάσει στατιστικών είναι, η καλύτερη επιθετικά ομάδα, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου “σόκαρε” το “Καραϊσκάκης” όταν ο Ναμπί έπιασε τρομερό σούτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Σα για το 1-1! Το σύνολο του Σίμου, λίγο έλειψε να προηγηθεί 4 λεπτά αργότερα καθώς ο Σεμέδο γύρισε επικίνδυνα από τα δεξιά να βρίσκει τον Μαρινάκη που από πλεονεκτική θέση στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια δείχνοντας φανερά επηρεασμένος από την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια διάθεση στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, έψαξε το γρήγορο γκολ που θα ηρεμούσε λίγο τα πνεύματα, ωστόσο ο ΟΦΗ συνέχισε και αυτός με τη σειρά του να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος στο επιθετικό μισό του γηπέδου και στο 54ο λεπτό λίγο έλειψε να γράψει το 1-2, με τον Ναμπί ωστόσο, να βρίσκει το δοκάρι της εστίας του Σα και στη συνέχεια η μπάλα να βγαίνει άουτ.

Ο πορτογάλος τεχνικός, προσπάθησε να ανακατέψει την… τράπουλα με σκοπό να αλλάξει την εικόνα, αλλά και φυσικά να βρει το πολυπόθητο γκολ, ωστόσο αυτός που έβγαλε το… φίδι από την τρύπα δεν ήταν άλλος από τον Χιλάλ Σουντανί όταν μετά από το λάθος του Νάστου ο Γκερέρο έκανε το γέμισμα και ο Αφρικανός με σουτ στη κίνηση σημείωσε ένα καταπληκτικό τέρμα στο 57′, σφραγίζοντας την καταπληκτική σημερινή του εμφάνιση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός φάνηκε πως θα “καθάριζε” το ματς αφού μετά από την καταπληκτική συνεργασία των Γκασπάρ και Σουντανί, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα, ο οποίος έστρωσε στον αμαρκάριστο Γκερέρο και ο Ισπανός με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο Αλγερινός υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση μετά από την χρήση του VAR.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλισαν με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους το σπουδαίο ματς της Τρίτης κόντρα στη Μπάγερν, αφήνοντας την κατοχή στα πόδια της κρητικής ομάδας, γεγονός που άφησε την τελική έκβαση του παιχνιδιού ανοιχτή μέχρι το τελικό σφύριγμα του Παπαδόπουλου, αλλά τον ΟΦΗ να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά και έτσι ο Ολυμπιακός φεύγει με τρεις πολύτιμους πόντους πριν την δύσκολη δυάδα αγώνων που ακολουθεί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σουντανί (82′ Καμαρά), Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Γκερέρο, Ποντένσε, Λοβέρα (56′ Μασούρας), Κούτρης, Παπαδόπουλος και Τοροσίδης (62′ λ.τρ. Γκασπάρ).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος (64′ Κουτρουμπής), Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (87′ Βαζ), Φιγκερέιδο (71′ Μάνος), Μεγιάδο και Κοροβέσης.