Το Λαύριο πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στα 4 πρώτα παιχνίδια της σεζόν στην EKO Basket League, με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να κυριαρχούν στα ριμπάουντ και να κάνουν ρεκόρ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΕΣΑΚΕ: Για ένα παιχνίδι με λεπτές ισορροπίες, η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν καθοριστική (48-36). Οι γηπεδούχοι με τα 37 αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψαν, ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League αφού στην ίδια είχε φτάσει ο ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα στη 2η αγωνιστική. Έμειναν μάλιστα μόνο ένα ριμπάουντ μακριά από την ισοφάριση της επίδοσης συνολικών ριμπάουντ, αφού αυτή παραμένει εκείνη των 49 που είχε ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα με τον Άρη αλλά σε ματς 45 λεπτών.

Τα 48 ριμπάουντ αποτελούν ρεκόρ τριετίας για το Λαύριο Megabolt αλλά όχι και ρεκόρ ιστορίας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Η ομάδα της λαυρεωτικής είχε 47 ριμπάουντ πέρσι, στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings αλλά και στο εντός έδρας ματς με τον Προμηθέα της περιόδου 2017-18. Κορυφαία πάντως επίδοση της στην ΕΚΟ Basket League είναι εκείνη των 49 ριμπάουντ (40 αμυντικά και εννιά επιθετικά) που είχε στις 26 Νοεμβρίου 2016, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κόροιβο που κρίθηκε όμως στην παράταση.

Για το Λαύριο Megabolt η σημερινή νίκη είχε μία επιπλέον προέκταση. Φτάνοντας τις 44 στην ΕΚΟ Basket League, ξεπέρασε τον Ηλυσιακό και έγινε η 24η ομάδα της σχετικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε καθοριστική παρουσία στο τέλος, ήταν ο κορυφαίος του Λαυρίου Megabolt και παράλληλα συμπλήρωσε 100 εμφανίσεις στην ΕΚΟ Basket League. Ο φόργουορντ των γηπεδούχων είχε κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία ως παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας, στις 31 Οκτωβρίου 2015 (Καβάλα-Απόλλων 72-91).

*Στην 47η εμφάνιση του στην κατηγορία, ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος έφτασε σε τριψήφιο αριθμό πόντων.

Από την άλλη πλευρά…

*Για τον Ήφαιστο αποδείχτηκε καταδικαστικό το δεύτερο ημίχρονο, του οποίου το επιμέρους σκορ άλλωστε ήταν 36-20. Οι 20 πόντοι που είχε σε αυτό το διάστημα (εννιά στην τρίτη και 11 στην τέταρτη περίοδο) συνιστούν ισοφάριση της χειρότερης επίδοσης ενός ημιχρόνου στο φετινό Πρωτάθλημα. 20 είχε και απέναντι του στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας το Ρέθυμνο Cretan Kings (12 στην τρίτη και οχτώ στην τέταρτη περίοδο).

*Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που είχε στο σημερινό παιχνίδι, ξεπέρασε τα 700 στην καριέρα του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο πολύπειρος φόργουορντ πραγματοποίησε την 30ή εμφάνιση του με τον Ήφαιστο στην κατηγορία κι έτσι μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας, αφού ξεπέρασε τον Τόντρικ Γκότσερ που είχε πέρσι 29 συμμετοχές.