Τον λόγο που αποχώρησε από την Τσέλσι αποκάλυψε ο Νταβίντ Λουίζ.

Στο ότι δεν ταίριαζαν τα… ποδοσφαιρικά του χνώτα με εκείνα του Φρανκ Λάμπαρντ, χρέωσε την αποχώρησή του από τη Τσέλσι ο Νταβίντ Λουίζ.

Κατά τα άλλα, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος στόπερ, οι δύο πρώην συμπαίκτες δεν είχαν καμία προσωπική κόντρα και συζήτησαν πολύ ώριμα το εν λόγω διαζύγιο.

«Είχα ειλικρινείς συζητήσεις με τον Λάμπαρντ. Άνδρας προς άνδρα, εγώ και αυτός. Οι ιδέες του γύρω από το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικές από τις δικές μου. Συμφωνήσαμε στο ότι έπρεπε να προχωρήσουμε στη λύση της συνεργασίας με ειλικρινή και ώριμο τρόπο», εξήγησε χαρακτηριστικά στην «Telegraph» o Νταβίντ Λουίζ.

Στην ίδια του συνέντευξη αναφέρθηκε και στα όσα λέγονταν περί συμφωνίας του με την Άρσεναλ, ενώ ήταν ακόμα παίκτης της Τσέλσι. «Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη Τσέλσι πριν έρθω σε επαφή με την Άρσεναλ. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι αποφάσισα πολύ γρήγορα να φύγω από τη Τσέλσι. Μετά από αυτό, ήρθα σε επικοινωνία με την Άρσεναλ και πήρα μία απόφαση που -όπως άπαντες γνωρίζουν- δεν ήταν εύκολη», υπογράμμισε ο αμυντικός των «κανονιέρηδων».