Για πρώτη φορά, μερικούς μήνες μετά τη σύλληψή του για στήσιμο αγώνων στην Ισπανία, τοποθετήθηκε δημόσια ο Ραούλ Μπράβο.

Ο παλαίμαχος Ισπανός άσος συνελήφθη τον περασμένο Μάιο ως εγκέφαλος οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Χρειάστηκε να καταβάλει εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος και περιμένοντας να αρχίσει η δίκη προσπαθεί να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του αποδεχόμενος την πρόταση της UE Gandia, στη Βαλένθια που αγωνίζεται σε τοπική κατηγορία.

Είναι η ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του ο Ραούλ Μπράβο και εκεί θα είναι παίκτης – προπονητής.

Μετά τη σύλληψή του, ο 38χρονος Ισπανός δεν είχε μιλήσει ούτε στους συμπατριώτες και αποφάσισε να το κάνει σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό της «Marca».

«Δεν γύρισα να παίξω ποδόσφαιρο για να ξεχάσω. Δεν έφυγα απογοητευμένος από το ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα δυσαρεστημένος με δημοσιογράφους και απόψεις ανθρώπων. Δεν με νοιάζει να δώσω μια συγκεκριμένη εικόνα για εμένα. Στην πόλη μου με αγαπούν και δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Θέλω και πάλι να παίξω ποδόσφαιρο αυτή τη σεζόν και θα δείξει ο θεός τι θα γίνει μετά» είπε αρχικά ο Ραούλ Μπράβο, ο οποίος ρωτήθηκε επίσης και για την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Καταλονία λέγοντας:

«Η Καταλονία είναι μέρος της Ισπανίας και είμαι εναντίον της ανεξαρτησίας. Είναι πράγματα που δεν καταλαβαίνω».