Η Λίβερπουλ έκανε περίπατο στο Γκενκ και ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση (1-4) το εμπόδιο της βελγικής ομάδας πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη της στον όμιλο, την ώρα που σε ένα σπουδαίο ματς στην Αυστρία, η Νάπολι έπαιρνε το εξαιρετικά δύσκολο και πολύτιμο «διπλό» κορυφής, επί της Σάλτσμουργκ με 2-3.

Την παραμικρή τύχη δεν είχε η Γκενκ απέναντι στη Λίβερπουλ από τη στιγμή που οι πρωταθλητές Ευρώπης… παρουσιάστηκαν στην «KRC Genk Arena» και παρουσίασαν ταυτόχρονα τη δέουσα σοβαρότητα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε όλο το 90λεπτο απέναντι σε μια ομάδα πολύ χαμηλότερης δυναμικότητας και ποιότητας, απλοποιώντας μάλιστα τα πάντα από τη στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 2′.

Αυτός που έβαλε τα πράγματα στο… σωστό δρόμο για τους «reds» ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλειν, με ένα συρτό σουτ ανάμεσα στα σώματα, στη γωνία. Ο ίδιος ήταν που καθάρισε και το ματς, με ένα από τα γκολ της χρονιάς, στο 57ο λεπτό, όταν έγραψε το 0-2 με ένα απίθανο πλασέ αλα Ροναλντίνιο, εκτός περιοχής, με το εξωτερικό φάλτσο, δοκάρι και μέσα!

Στο 77′ η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού έκρυψε τη μπάλα στην αντεπίθεση και ο Μανέ με ωραίο πλασέ έπειτα από ασίστ του Σαλάχ, έκανε το 0-3, ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που πέτυχε το 0-4, επίσης με όμορφο τρόπο, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν απλά το γκολ της τιμής ένα λεπτό μετά με τον Οντέι, για το τελικό 1-4. Σε όλο το ματς, η κατοχή της μπάλας ήταν σταθερά γύρω στο 70% για τους κόκκινους, ενώ όλο το ματς ήταν γενικώς… πολλά με λίγα, σε όλους τους τομείς.

Σάλτσμπουργκ – Νάπολι 2-3

Στο άλλο -σπουδαίο- ματς του ομίλου στην Αυστρία, η Σάλτσμπουργκ σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω βάσει εμφάνισης, ωστόσο στο φινάλε η Νάπολι ήταν αυτή που «απέδρασε» με το «διπλό» που τη διατήρησε στην πρώτη θέση του ομίλου. Η ομάδα του Αντσελότι προηγήθηκε νωρίς, στο 17′, μετά από ένα ταχύτατο τρίγωνο στην αντεπίθεση και τον Μέρτενς να κάνει το βολέ από διαγώνια θέση έπειτα από ασίστ του Καγιεχόν. Στη συνέχεια, η ομάδα της Red Bull ήταν αυτή που έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες ως το 40ο λεπτό, με τη Νάπολι να έχει για ήρωα τον γκολκίπερ Μερέτ στο διάστημα αυτό.

Στο 40′ όμως ο ο Χάαλαντ ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Χουάνγκ από τον Μαλκί και έφερε το ματς στα ίσα. Στην επανάληψη, ο ξεχασμένος Μέρτενς με δυνατό σουτ στο 64′ έκανε το 1-2, ο φοβερός και τρομερός Χάαλαντ έγραψε το 2-2 με κεφαλιά στο 72′, όμως πριν καλά καλά τελειώσουν οι πανηγυρισμοί, η χρυσή αλλαγή του Αντσελότι, Λορέντσο Ινσίνιε, σκόραρε στο 73′ και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 3 αγώνες):

Νάπολι 7
Λίβερπουλ 6
Σάλτσμουργκ 3
Γκενκ 1

Η επόμενη αγωνιστική (5/11):

Νάπολι – Σάλτσμουργκ
Λίβερπουλ – Γκενκ