Η Μπαρτσελόνα πέρασε δύσκολες στιγμές στη Πράγα κόντρα στην Σλάβια (1-2), ενώ η Βαλένθια δέχτηκε την ισοφάριση στην τελευταία φάση της αναμέτρησης κόντρα στη Λιλ (1-1)

Αν και χρειάστηκε να ιδρώσει, η Μπαρτσελόνα βρήκε τον τρόπο να πάρει σημαντική νίκη στην Τσεχία από την Σλάβια, η οποία πάλεψε, ισοφάρισε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη ζημιά στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Blaugrana προηγήθηκαν μόλις στο 3′ με το πλασέ του Μέσι από την ασίστ του Αρτούρ, με τον Αργεντινό να γίνεται ο πρώτος παίκτης της ιστορίας που σκοράρει σε 15 σερί σεζόν στο Champions League. Το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ που άξιζαν στο 50′ με ωραίο συνδυασμό και πλασέ του Μπορίλ.

Παρά το γεγονός αυτό, οι Καταλανοί απάντησαν άμεσα με τον Σουάρες να δημιουργεί τον κίνδυνο και να προκαλεί ουσιαστικά το αυτογκόλ του Ολαγίνκα για το 1-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε παρότι η Σλάβια πίεσε και έψαξε μέχρι το τέλος το γκολ. Με τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο η Μπαρτσελόνα πήγε στο Νο1 με 7 βαθμούς και περιμένει πλέον τους Τσέχους στο Camp Nou σε δύο εβδομάδες

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τριπσόβσκι): Κολάρ, Κούντελα, Μπορίλ, Ζέλενι (46′ Τεκλ), Κουφάλ, Χοβόρκα, Στάντσιου (77′ Χουσμπάουερ), Μάζοπουστ (76′ Φαν Μπούρεν), Σέβτσιτς, Ολαγίνκα, Σούτσεκ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Μπουσκέτς (78′ Βιδάλ), Αρτούρ (84′ Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ, Γκριεζμάν (69′ Ντεμπελέ), Μέσι, Σουάρες.

Η Βαλένθια έφτασε κοντά στην… απόδραση με τους τρεις βαθμούς από την Γαλλία αλλά Λιλ με τον Ικονέ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (1-1), αν και ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι «νυχτερίδες» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντιακαμπί στο 84ο λεπτό.

Η Λιλ ήταν καλύτερη αλλά άστοχη στην τελική προσπάθεια . Η Βαλένθια στο πρώτο μέρος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να… χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η γαλλική ομάδα είχε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί αλλά οι επιθετικοί της δεν ήταν σε… καλή μέρα.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο μέρος, όταν παρότι η Λιλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν αυτή που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Γκαμειρό και Τσέρισεφ συνεργάστηκαν, με τον δεύτερο να παίρνει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με ψύχραιμο σουτ να κάνει το 0-1 στο 63ο λεπτό.

Η γαλλική ομάδα αύξησε την πίεση της και αυτή οδήγησε στην αποβολή του Ντιακαμπί με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Οσιμέν. Η Λιλ πλέον κυνηγούσε την ισοφάριση και με το αριθμητικό πλεονέκτημα μπορούσε να πιέσει ακόμα περισσότερο.

Τελικά η Λιλ λυτρώθηκε στο 95ο λεπτό, όταν η «χρυσή αλλαγή», ο Ικονέ σκόραρε κάνοντας το 1-1, γκολ που επικυρώθηκε και από το VAR.