Με το… δεξί ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με 3-0 σετ τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του League Cup.

Έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές του τον Ιλινιχ και τον Αλμπο ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 σετ τον Ηρακλή, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Μάρσαλ που έδειξε καλά στοιχεία, όμως δεν είχε ρυθμό κάτι απόλυτα φυσιολογικό από τη στιγμή που μετράει λίγες προπονήσεις με την ομάδα.

Αντιθέτως, ο τέταρτος ξένος του Δικεφάλου, ο Σαντοβάλ, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα, στο ντεμπούτο του Ελληνα τεχνικού στον πάγκο της έδειξε καλά σημάδια στο παιχνίδι της, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Volley League.

Από την άλλη ο Ηρακλής, έδειξε πως χρειάζεται ακόμα χρόνο για μονταριστεί και να έρθει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης, με την ομάδα του Γιάννη Ορφανού να είναι σαφώς επηρεασμένη από τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών και τις αποχωρήσεις των ξένων παικτών.

Για τον ελληνικό Ηρακλή, ντεμπούτο έκανε ο Γιώργος Τζιουμάκας, που ήταν η αιχμή του δόρατος στην επίθεση μαζί με τους Σακόγλου (έπαιξε ως ακραίος) και Μαυροβουνιώτη.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε με… άνεση στην κατάκτηση και των τριών σετ, με τον Δεληκώστα να δοκιμάζει παίκτες και σχήματα, με τον Ηρακλή να είναι ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ.

Το Σάββατο στις 20:00 η Ελπίδα Αμπελοκήπων αντιμετωπίζει τον Ηρακλή στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 21:00 με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Από τους τρεις ομίλους που έχουν δημιουργηθεί και στους οποίους συμμετέχουν εννιά ομάδες, θα περάσουν στα ημιτελικά οι πρώτοι και ο καλύτερος δεύτερος.

Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-20