Αρκετά καλά ξεκίνησε ο Βαλεντίνο Ρόσι στην Αυστραλία, ειδικότερα στο βρεγμένο που κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση. Ο «Γιατρός» αισθάνεται καλύτερα στην πίστα της Αυστραλίας και θέλει να δει τι θα κάνει με τα ελαστικά του, προκειμένου να βρει τη χρυσή τομή! Παράλληλα, σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, ο VR46 εξασφάλισε τον ένατο και τελευταίο μέχρι σήμερα τίτλο της καριέρας του. Ο Ρόσι, είπε με αφορμή αυτό:

«Δεν κατάλαβα ότι πέρασαν τόσα πολλά χρόνια. Τώρα όμως δεν επιτρέπεται να σκέφτομαι τη νίκη. Πρέπει πρώτα να λύσω ένα ένα τα προβλήματα που έχω. Σήμερα, ήμουν τέταρτος στο βρεγμένο και έβδομος στο στεγνό, μπορώ να πω ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα από ότι περίμενα. Η πίστα εδώ είναι φοβερή. Έχω όμως και καλύτερη αίσθηση από τη μοτοσικλέτα, συγκριτικά με τους προηγούμενους αγώνες.

Οι αλλαγές που κάναμε στην Ιαπωνία δεν μου άρεσαν. Ήμουν όμως και κακότυχος, θα μπορούσα να ήμουν και έκτος με τον ρυθμό μου. Στο βρεγμένο σήμερα κάναμε κάποιες αλλαγές και αμέσως βελτιώθηκα. Ο Μάρκεθ, ο Βινιάλες και ο Μίλερ πάντως, είναι ξεκάθαρα πιο γρήγοροι. Όμως όχι τόσο. Στην Αυστραλία πρέπει να νιώθεις εμπιστοσύνη με τη μοτοσικλέτα σου. Η φθορά του ελαστικού ήταν σε καλό επίπεδο. Δεν έκανα όμως πολλούς γύρους γιατί ήθελα να δοκιμάσω όλες τις επιλογές, λόγω του ότι αύριο θα βρέχει.

Είμαι κοντά στον Ντοβιτσιόζο που είναι τρίτος. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τους πειραματισμούς με τα ελαστικά γιατί ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Για την Κυριακή πάντως, δεν μπορώ να έχω από τώρα συμπέρασμα, είναι δύσκολο να κρίνεις από την Παρασκευή. Αυτό που προσωπικά θα ήθελα είναι να καταφέρω να είμαι πιο ανταγωνιστικός από ότι ήμουν στους προηγούμενους αγώνες. Αύριο θα εξαρτηθούν πολλά. Τα ελαστικά της Michelin πάντως, είναι καλύτερα από τα φετινά. Παρέχουν πιο καλή πρόσφυση, ειδικότερα στις εξόδους κάθε στροφής».