Ο Νίκος Κωστένογλου έδειξε τις πρώτες σκέψεις του για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μειωμένες οι πιθανότητες να προλάβει ο Μάνταλος.

Εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πέτρου Μάνταλου στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο αρχηγός της «Ένωσης» έκανε χθες ατομικό και ελαφρύ τρέξιμο, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις από την κάκωση στην αριστερή γάμπα. Σήμερα θα υποβληθεί ξανά σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί πως εξελίσσεται η κατάστασή του αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα μοιάζει δύσκολο να είναι έστω και στην αποστολή.

Ο Νίκος Κωστένογλου είναι υποχρεωμένος να καταστρώσει τα βασικά του πλάνα χωρίς τον Μάνταλο και στις χθεσινές δοκιμές έδειξε τις πρώτες του σκέψεις. Ο τεχνικός της «Ένωσης» δοκίμασε διάταξη 4-2-3-1, που όμως σε κατάσταση άμυνας μπορούσε να μετατραπεί σε 3-5-2 λόγω της συνύπαρξης των Μπακάκη και Παουλίνιο στο ίδιο σχήμα.

Συγκεκριμένα, δοκίμασε Βράνιες και Τσιγκρίνσκι στα στόπερ, με τον Μπακάκη δεξιά και τον Λόπες αριστερά. Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Παουλίνιο δεξιά, τον Αλμπάνη αριστερά και τον Λιβάγια πίσω από τον Ολιβέιρα. Το σχήμα αυτό μετατρεπόταν σε 3-5-2 με την μεταφορά του Μπακάκη ως τρίτο στόπερ και τους Παουλίνιο-Λόπες σε ρόλο φουλ μπακ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κωστένογλου δείχνει να εμπιστεύεται για αυτό το ματς οκτώ παίκτες που ήταν παρόντες στο μεγάλο διπλό τίτλου που είχε πάρει η ΑΕΚ στο Φάληρο με 2-1 στις 4 Φεβρουαρίου του 2018. Οι Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Σιμόες ήταν τότε βασικοί, ενώ από τον πάγκο είχαν έρθει οι Γαλανόπουλος, Βράνιες και Γιακουμάκης, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 94’. Σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές, οι επτά από τους οκτώ θα είναι στο βασικό σχήμα και ο Γιακουμάκης στον πάγκο.

Όσον αφορά στον Χουλτ που χθες δεν αγωνίστηκε λόγω γαστρεντερίτιδας, ίσως και σήμερα να μπει στις προπονήσεις.