Για την ασφάλεια των αναβατών.

Τα τέταρτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Αυστραλία άργησαν να ξεκινήσουν, λόγω του αέρα. Για τον ίδιο λόγο, λίγοι αναβάτες βγήκαν να τρέξουν στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά νωρίτερα, ενώ οι… αποφάσεις, πάρθηκαν με την πτώση του Μιγκέλ Ολιβιέιρα στα τέταρτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο αναβάτης της Tech3 KTM έπεσε μετά την ευθεία με ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα και αμέσως πήγε στο κέντρο υγείας της πίστας, ωστόσο ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν.

Με 12 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα να απομένουν στο FP4, βγήκε κόκκινη σημαία και οι αναβάτες, συνεδρίασαν με τους υπεύθυνους ασφαλείας της πίστας, ώστε να αποφασίσουν τι θα γίνει στη συνέχεια.

Εν τέλει, είπαν ότι σήμερα, κατατακτήριες δοκιμές δεν θα γίνουν. Οι καιρικές συνθήκες το πρωί της Κυριακής, θα δείξουν αν θα γίνουν τελικά κατατακτήριες δοκιμές πριν τον αγώνα ή αν θα χρησιμοποιηθούν τα αποτελέσματα από την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, προκειμένου να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης. Αν γίνει έτσι, την pole position την έχει ο Μάβερικ Βινιάλες.