Ο Νικ Καλάθης χρειάζεται μόλις μία ασίστ προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στην 6η θέση με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της EuroLeague, στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά στη συνέχεια.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει πάρει φόρα και δεν λέει να σταματήσει με τίποτα!

Είναι δεδομένο ότι τη φετινή σεζόν θα… ανέβει πολλά σκαλοπάτια στις στατιστικές κατηγορίες και θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της EuroLeague. Η πρώτη μεγάλη πρόκληση αφορά δύο εν ενεργεία παίκτες οι οποίοι μάλιστα είναι και πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Ο λόγος για τον Σέρχιο Γιουλ και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ τους οποίους και καταδιώκει φέτος. Τον πρώτο αναμένεται να ξεπεράσει το βράδυ της Τρίτης και θεωρείται δύσκολο να… ξαναδεί την πλάτη του. Τουλάχιστον όσον αφορά τον βαθμό και τον ρυθμό που πασάρουν οι δύο παίκτες!

Μέχρι στιγμής, ο Νικ Καλάθης μετράει 1.039 ασίστ ενώ ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ έχει μία περισσότερη (1.040). Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται δύο ασίστ προκειμένου να τον αφήσει πίσω του. Μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι φέτος δίνει 8,5 τελικές πάσες κατά μέσο όρο έναντι 3,3 του Γιουλ (δηλαδή παρά 1,4 ασίστ μοιράζει τις… τριπλάσιες), δεν πρόκειται να απειληθεί ξανά από τον σταρ των Μαδριλένων. Επόμενος, πιο δύσκολος, στόχος θα είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο οποίος με τη σειρά του δίνει φέτος 5,5 ασίστ σε κάθε ματς και ταυτόχρονα έχει και 76 περισσότερες από τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Φέτος «έγραψε» την 3η καλύτερη επίδοση όσον αφορά τις ασίστ και δη με τις 15 που μοίρασε στο τελευταίο ματς των «πρασίνων» κόντρα στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο Καλάθης έχει να επιδείξει ως καλύτερη προσωπική επίδοση τις 18 ασίστ από την περσινή αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ενώ η δεύτερη καλύτερη της μίας βραδιάς, ήταν οι 16 τελικές πάσες στο πρώτο ματς των playoffs κόντρα στην Ρεάλ το 2018.

Υπενθυμίζουμε ότι το EuroLeague-high στις ασίστ είναι οι 19 του Στέφαν Γιόβιτς στις 12 Νοεμβρίου 2015 και πιο συγκεκριμένα σε ματς μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Μπάγερν Μονάχου.