Θέση σε κομβικά ζητήματα που απασχόλησαν την ομάδα του ΠΑΟΚ πήρε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου, Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την διάρκεια της σημερινής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Δικεφάλου.

Σε ερωτήσεις των μικρομετόχων απάντησε ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος στάθηκε στις αλλαγές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως στην αποχώρηση Λουτσέσκου και στον ερχομό του Αμπέλ Φερέιρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ο ΠΑΟΚ και ειδικά ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε αστραπιαία και μέσα σε τρεις ημέρες καταβάλλοντας 2.5 εκατ. ευρώ, κοινώς περισσότερα χρήματα από το buy out του Λουτσέσκου, έκλεισε το θέμα του προπονητή με συνοπτικές διαδικασίες.

«Αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου, οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε τέσσερα τρόπαια. Από εκεί και πέρα, είναι παρελθόν για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε νέο προπονητή και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Δεν το περιμέναμε αυτό που έγινε. Η ΠΑΕ και ο κ.Σαββίδης αντέδρασαν γρήγορα και αγοράσαμε νέο προπονητή πιο ακριβό από τη ρήτρα του Λουτσέσκου. Η ομάδα από τη Σαουδική Αραβία πλήρωσε 2 εκατομμύρια και εμείς πληρώσαμε 2.5 στη Μπράγκα…».

Σε συνέχεια της τοποθέτησης του, αποκάλυψε πως ο Ρουμάνος τεχνικός είχε το υψηλότερο συμβόλαιο στην Ελλάδα: «Σεβόμαστε ότι ο Λουτσέσκου είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Είναι παρελθόν και δεν θα θέσουμε σε διαδικασία σύγκρισης κανέναν. Ο Λουτσέσκου είχε το πιο υψηλό συμβόλαιο προπονητή στην Ελλάδα».

«Η αποτυχία της Ευρώπης έχει αντίκτυπο στο FFP, το ελέγχουμε»

Μιλώντας για τις αλλαγές στο ρόστερ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραδέχθηκε πως ο ΠΑΟΚ απέτυχε στην Ευρώπη, πράγμα το οποίο έχει αντίκτυπο και στο FFP, αν και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σημειώνοντας πως οι «ασπρόμαυροι» ελέγχουν το θέμα απόλυτα: «Υπάρχει ένας κορμός της ομάδας που ανανεώνεται. Από τους έξι παίκτες που θεωρητικά πέρσι αγωνίστηκαν ως βασικοί οι τέσσερις ανανεώθηκαν με υψηλά συμβόλαια, δεν ανανεώθηκαν δύο και ήρθαν στη θέση τους Ντόουγκλας και Εσίτι, οι οποίοι σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη, είναι ανώτεροι παίκτες. Σίγουρα αυτό έχει αντίκτυπο στο Financial Fair Play.

Παρόλα αυτά, το θέμα το ελέγχουμε για να μην υπάρχει κανέναν πρόβλημα με την ομάδα. Το καλοκαίρι έγιναν μεταγραφές και το ίδιο θα ισχύσει και τώρα. Μπορεί να πωληθεί κάποιος παίκτης, μπορεί να έρθει κάποιος καινούριος. Ο ΠΑΟΚ κρατάει ένα αήττητο σερί 43 αγώνων, το δεύτερο πιο μεγάλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο…».

Στη συνέχεια, επανήλθε και πάλι στο θέμα του FFP, τονίζοντας για ακόμη μαι φορά πως: «Το θέμα είναι υπό έλεγχο. Σαφώς και η μη παρουσία έχει αντίκτυπο, προσπαθούμε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».