Τις 16 συνεχόμενες σεζόν στη La Liga που σκοράρει έφτασε ο Σέρχιο Ράμος φτάνοντας τον Μέσι.

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς παγκοσμίως, αλλά χθες έκανε ένα σπάνιο ρεκόρ σκοραρίσματος ο Σέρχιο Ράμος. Με το πέναλτι που πέτυχε στο 5-0 των «μερένχες» επί της Λεγανές (το πρώτο του γκολ στη σεζόν) ο 33χρονος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης μετά τον Λιονέλ Μέσι που σκοράρει 16 συνεχόμενες σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η πρώτη χρονιά που χρίστηκε σκόρερ ο διεθνής Ισπανός ήταν το 2004-05 σε ηλικία 18 ετών, ως παίκτης της Σεβίλλης. Έκτοτε, με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία μεταγράφηκε το 2005, σκοράρει ανελλιπώς κάθε σεζόν.

Η συχνότητα με την οποία βρίσκει δίχτυα ο Ράμος είναι αξιοθαύμαστη για αμυντικό, αφού συνολικά σε 468 εμφανίσεις στην Ισπανία έχει βάλει 62 γκολ, κάτι που σημαίνει πως πετυχαίνει ένα γκολ ανά επτά αγώνες περίπου.

Και μόνο το γεγονός πως μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών μαζί με τον Λιονέλ Μέσι των 423 γκολ σε 457 παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος, είναι ενδεικτικό για την ικανότητα του Ράμος να συμβάλει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Αυτό είναι το δεύτερο σπουδαίο ρεκόρ για τον Ανδαλουσιάνο μέσα στον Οκτώβριο, αφού πριν λίγες μέρες έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην εθνική Ισπανίας με 168, ξεπερνώντας τον Ίκερ Κασίγιας.