Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (01/10), η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανέλυσε το προφίλ της «ομάδας του λαού», εστιάζοντας στην παρουσία του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της ομάδας του Ισραήλ, αλλά και στη βραχεία κεφαλή του Ολυμπιακού στις συνολικές αναμετρήσεις των δυο συλλόγων.

Το αφιέρωμα του Ολυμπιακού για την Μακάμπι Τελ Αβίβ:

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 έχει μείνει πέντε χρόνια μακριά από φάιναλ φορ! Για την ακρίβεια τη σεζόν 2014-15 έφτασε ως τα πλέι οφ, ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν με το τέλος της κανονικής περιόδου. Ωστόσο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι στοχεύει στο μεγάλο come back.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε με δύο ήττες στην φετινή Ευρωλίγκα (εκτός έδρας από Κίμκι 89-83 και Ρεάλ Μ. 86-85), πλέον, όμως, μετρά ένα σερί τριών νικών. Η ομάδα του Λαού επιβλήθηκε μέσα στο σπίτι της του Ερυθρού Αστέρα (84-69), της Βαλένθια (76-63) και της Φενέρμπαχτσε (67-55).Το πιο λαμπρό αστέρι: Ο Σκότι Γουίλμπεκιν! Ο Αμερικανός γκαρντ -με τουρκικό διαβατήριο- είναι ο κινητήριος μοχλός στο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δημιουργεί, σκοράρει, «κλέβει». Κοινώς τα κάνει όλα και συμφέρει!

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έχει γράψει τη δική του ιστορία με τον Ολυμπιακό. Από το 2005 ως το 2008 ήταν στο «ερυθρόλευκο» επιτελείο ως βοηθός, ενώ ως head coach οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση δύο σερί πρωταθλημάτων Ελλάδος (2014-15, 2015-16). Στο ρόστερ της ομάδας του Λαού βρίσκεται ένας παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μας. Πρόκειται για τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2010 για χάρη του Ηλυσιακού, ενώ τη σεζόν 2014-15 εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος. Υπάρχουν, ωστόσο, και άλλα μέλη της Μακάμπι που συνδέονται με την Ελλάδα… Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ο Σκότι Γουίλμπεκιν υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ενώ ο Τζέικ Κοέν αγωνίστηκε τη σεζόν 2015-16 στον Άρη.

Head coach: IOANNIS SFAIROPOULOS

Club Official Website: http://www.maccabi.co.il/default.asp

Ελαφρύ προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν αναμετρηθεί στην Ευρωλίγκα 19 φορές και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει 10 νίκες, έναντι 9 των Ισραηλινών.

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ

AMYNA