Η φετινή σεζόν για τον μπασκετικό Ολυμπιακό θα έχει πολλά ups and dwons. Άπαντες γράψαμε ύστερα από την άνευ όρων παράδοση στη Βιτόρια, πως οι ερυθρόλευκοι είναι μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ε χθες το βράδυ στη Μόσχα παρακολουθήσαμε έναν Ολυμπιακό από τα παλιά. Προσοχή ναι είναι σημαντική η νίκη ενάντια στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως αυτό που έκανε τον κόσμο της ομάδας να χαμογελάσει είναι η εικόνα.

Τι να πρωτογράψουμε. Για το πάθος των ξένων; Ο Γουίλ Τσέρι τα έχει ακούσει και δικαίως από τους οπαδούς, όμως έπαιξε τέτοια άμυνα πάνω στον Τζέιμς, που του αξίζουν μόνο συγχαρητήρια. Για τον Μπράντον Πολ τώρα, νομίζουμε είδατε πως είναι παίκτης από το πάνω ράφι. Σεσημασμένος σκόρερ, πωρωμένος για τη νίκη και το κάρφωμα στα μούτρα του Βόιτμαν απόδειξη πίστης και θάρρους.

Για τους αρχηγούς Πρίντεζη και Σπανούλη, ας το αφήσουμε καλύτερα. Οι άνθρωποι βλέπουν ΤΣΣΚΑ και γυαλίζει το μάτι τους. Ο “Πριντ” σαν ποιητής του ποστ έκανε φύλο και φτερό τους αντιπάλους του, ενώ ο “Kill Bill” ήταν άστοχος (2/6 τριπ.), όμως την κρίσιμη ώρα, έκανε τον Ιτούδη να καταριέται ξανά την τύχη του.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν με τον Μιλουτίνοφ να παίζει μόλις 19 λεπτά (είχε πρόβλημα με τα φάουλ), ενώ ο Ρούμπιτ με τους Χάινς και Μπολομπόι τα πήγε περίφημα, αποδεικνύοντας πως με undersized σέντερ δεν έχει προβλήματα.

Όχι δεν ξεχάσαμε τον Κεστούτις Κεμζούρα, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα σύνολο από το μηδέν. Το έργο του μόλις ξεκίνησε και πιστέψτε μας αυτό που επιχειρεί να κάνει, δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Λιθουανός κόουτς αγόρασε χρόνο μ’αυτό το διπλό κι αν κατορθώσει να το κεφαλαιοποιήσει με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τότε η θέση του θα μείνει ως έχει στον ερυθρόλευκο πάγκο.

ΥΓ. Ας μην παρασύρεται κανείς μας. Η Euroleague ξαναγράφω είναι μαραθώνιος και κάθε ματς είναι διαφορετικό. Οι εκπλήξεις έχουν γίνει κανόνας πια.

ΥΓ2. Ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε την ευκαιρία, την άρπαξε από τα μαλλιά και τον περιμένουμε ακόμα καλύτερο στη συνέχεια. Θα χρησιμοποιήσω μία φράση του κόουτς Σφαιρόπουλου. Κανείς δεν περισσεύει…

ΥΓ3. Επιτέλους ας έρθει λίγος κόσμος στο ΣΕΦ να στηρίξει τους Πειραιώτες. Χρειάζονται τον κόσμο τους, για να ε΄ρθει το 2/2 στην πρώτη διαβολοβδομάδα της Euroleague.