Η Αρμάνι Μιλάνο είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Κέρδισε την Μπαρτσελόνα με 83-70 και με ρεκόρ 5-1 ανέβηκε κι αυτή στην κορυφή της Euroleague, ύστερα από έξι αγωνιστικές. Ο Σέρχι Ροντρίγκεζ έκανε εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και με 17 πόντους ήταν ο MVP για τους Ιταλούς, ενώ ο Λουίς Σκόλα σημείωσε 14. Για τους Ισπανούς ο Ντέιβιτς ήταν ο κορυφαίος με 15 πόντους.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι με τον Μπράντο Ντέιβις να κάνει ότι θέλει τους αντιπάλους του, έδειξε στο Μιλάνο, πως ήρθε για να κερδίσει. Ο Μεσίνα βλέποντας το πρόβλημα, έδωσε εντολή στον Γκουντάιτις να μπει στο παρκέ κι αμέσως η άμυνα έγινε πιο σκληρή. Βέβαια οι “μπλαουγκράνα” με Μίροτιτς και Χίγκινς, έκλεισαν την περίοδο στο συν πέντε (15-20).

Οι Ιταλοί ήταν περισσότερο διαβασμένοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Νέντοβιτς και Μίτσοφ πήρα τ’όπλο τους και η διαφορά μειώθηκε στην ελάχιστη τιμή της 20-21. Οι Ισπανοί απάντησαν φυσικά με τον τρόπο, που έχουν μάθει επί εποχής Πέσιτς. Σκληρή άμυνα, διάβασμα των επιθέσεων και οι Χάνγκα και Ντιλέινι εκτέλεσαν από την περιφέρεια. Το 30-37 του ημιχρόνοθ δεν έλεγε πολλά, αφού με 20 λεπτά μπάσκετ μπορούσαν να γίνουν τα πάντα.

Στο τρίτ δεκάλεπτο η ποιότητα της Μπάρτσα έκανε την εμφάνισή της, όμως τα διάφορατρικ του Μεσίνα, κρατούσαν το Μιλάνο κοντά στο σκορ. Βέβαια εδώ να τονίσουμε πως η άμυνα και των δύο συλλόγων ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο κι αυτό συνεφερε την πιο ομοιογενή Μπαρτσελόνα. Το 52-58 ύστερα από 30 λεπτά, έδινε μικρό προβάδισμα στους Ισπανους, που ένιωθαν άνετα στο παρκέ.

Ο Λουίς Σκόλα μ’ένα προσωπικό κρεσέντο έξι συνεχόμενων πόντων έφερε το ματς στην ισοπαλία και τα πάντα κρέμονταν σε μία κλωστή. Η Μπαρτσελόνα είχε βραχυκυκλώσει ελαφρώς κι αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλοί, με τον Σέρχι Ροντρίγκεζ, που απεδειξε πως είναι ο εγκέφαλος της ιταλικής ομάδας. Το τελικό 83-70 είναι δικό του έργο και της άμυνας των Ιταλών, που πλέον συγκατοικούν με την Μπάρτσα και την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-37, 52-58, 83-70