Πρώτη νίκη για την Βαλένθια κόντρα στην Βιλερμπάν με 81-72. Η Ισπανική ομάδα κατάφερε μετά από πέντε αγωνιστικές να βρει νίκη και να σπάσει το… “ρόδι”.

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Euroleague πανηγυρίζει η ισπανική ομάδα, που πλέον έχει ρεκόρ 1-5, καθώς επιβλήθηκε του συνόλου του κόουτς Μίτροβιτς. Η Βιλερμπάν, από την άλλη, πήγε στο 3-3, αφού έχει το απόλυτο στην έδρα της κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την Μπασκόνια, όμως εκτός συνόρων τα βρίσκει… σκούρα.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, που ήταν κυρίαρχος μέσα στη ρακέτα με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε το δίδυμο Αντουάν Ντιό (17π., 6ασ.) – Λίβιο Ζαν Σαρλς (20π.).

Το ματς ήταν απόλυτο μοιρασμένο στο πρώτο μέρος. Ο Αντουάν Ντιό με 6π. έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στους Γάλλους (16-18), με τη διαφορά στο ημίχρονο να είναι… οριακή (35-36 στο 20′). Οι γηπεδούχοι είχαν επιθετικό πλουραλισμό με εννέα παίκτες να έχουν σκοράρει, ενώ για τη Βιλερμπάν ξεχώριζαν οι Ζαν Σαρλς και Ντιό με 10 πόντους έκαστος.

Εδώ κάνεις το παιχνίδι σου! Με το MatchCombo συνδυάζεις διαφορετικές επιλογές ενός αγώνα σε ένα στοίχημα! Πάτα εδώ!
Στην επανάληψη η Βαλένθια μπήκε… φουριόζα με ένα μικρό επιθετικό «ξέσπασμα» πήρε με τη σειρά της το προβάδισμα (56-52 στο 30′). Ωστόσο, δεν κατάφερε να «ξεφύγει» και να εδραιώσει διαφορές ασφαλείας, παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι σούταραν με 25% έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Τα διαδοχικά τρίποντα των Κολόμ – Μαρίνκοβιτς έδωσαν στις «νυχτερίδες» ένα… μαξιλαράκι 9 πόντων στο 33′ (66-57). Η Βιλερμπάν δεν μπόρεσε να βρει τα τρίποντα που θα της επέτρεπαν να «ροκανίσει» τη διαφορά (72-65 στο 37′) και τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά μέχρι το φινάλε και την πρώτη νίκη της ισπανικής ομάδας στη διοργάνωση την τρέχουσα σεζόν (81-72).

Τα Δεκάλεπτα: 16-18, 35-36, 56-52, 81-72

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.