Ο Ράφα Ναδάλ αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού από τα ημιτελικά του Παρισιού και έτσι ο Ντένις Σαποβάλοφ θα διεκδικήσει αύριο τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα του.

Όσοι, λοιπόν, περίμεναν ότι θα έβλεπαν άλλη μια μονομαχία του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ράφα θα πρέπει να κάνουν υπομονή, τουλάχιστον προς το παρόν αφού μένει ακόμα το ATP Finals και ενδέχεται οι δυο τους να συναντηθούν εκεί.

Αρκεί, βέβαια, ο Ράφα να είναι υγιής και να λάβει κανονικά μέρος στη διοργάνωση, καθώς η συμμετοχή του είναι πλέον αμφίβολη…

Ο 32χρονος Ισπανός τραυματίστηκε στη σημερινή προπόνηση και το πρόβλημα είναι στους κοιλιακούς. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες και θα αποφασιστεί αν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο.

Ο ίδιος, πάντως, είναι συγκρατημένα αισιόδοξος… «Μακάρι τα πράγματα να είναι καλύτερα, ελπίζω να είμαι έτοιμος για το Λονδίνο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος. Δεν μπορώ, όμως, να εγγυηθώ τίποτα, διότι έγινε μόλις σήμερα».

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι ακόμα και αν ο Νόλε κερδίσει τον τίτλο στο Παρίσι, ο Ναδάλ θα επιστρέψει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα.

Το ποιος θα είναι στην κορυφή στο τέλος της σεζόν, ωστόσο, θα κριθεί στο Λονδίνο (10-17/11), ακόμα και αν δεν είναι εκεί ο Ράφα.

Ο τελικός του Paris Masters ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Σαποβάλοφ θα γίνει αύριο στις 16.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 6.