Η Ατλέτικο Μαδρίτης αστόχησε από τα έντεκα βήματα στην Ανδαλουσία κόντρα στην Σεβίλλη (1-1) και έτσι απώλεσε την ευκαιρία να πιάσει την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της La Liga.

Δεύτερο σερί εκτός έδρας 1-1 για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος δεν γιόρτασε όπως θα ήθελε τη συμπλήρωση 300 αγώνων στον πάγκο των Rojiblancos. Η Ατλέτικο, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, κατάφερε να ισοφαρίσει νωρίς στην επανάληψη και αν ο Ντιέγκο Κόστα δεν έχανε πέναλτι, θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στο 28′ με κεφαλιά που πέρασε από τα σώματα μετά το φάουλ του Μπανέγα, ο Φράνκο Βάσκες βρήκε δίχτυα για την Σεβίλλη, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη και το 60′ η Ατλέτικο ισοφάρισε με κεφαλιά του Μοράτα έπειτα από φάουλ του Σαντιάγο Αρίας και στο 72′ έπειτα από σπρώξιμο στον Κόκε οριακά μέσα στην περιοχή, οι φιλοξενούμενοι πήραν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιέγκο Κόστα, όμως ο Τσέχος keeper, Βάτσλικ, έπεσε σωστά και κράτησε το 1-1.